Nekrolog:

Mindeord ved Peter L. Knudsens død

Fra byrådsmedlem og tidligere lærer på Rønde Gymnasium, Ole Bollesen, har Lokalavisen modtaget følgende mindeord om sin tidligere kollega på Rønde Gymnasium, forhenværende Rønde borgmester (1982-90) Peter L. Knudsen, der døde forleden.

Peter L. Knudsen flyttede til Rønde i 1951 og holdt sig til skolen på bakken hele sit arbejdsliv frem til sin pensionering i 1995. Oveni lærergerningen var han økonomiinspektør på skolen fra 1972-95:


"Jeg lærte Peter L. Knudsen at kende i sommeren 1978, da jeg blev ansat på Rønde Gymnasium. På det tidspunkt havde Peter L. Knudsen allerede været lærer ved Grundskolen (i dag Rønde privatskole) i en hel del år. Peter L. Knudsen var også forretningsfører for både Grundskolen og Gymnasiet (tidligere Rønde Studenterkursus), og senere blev Peter L. Knudsen endda borgmester i Rønde. Rønde Bibliotek blev i øvrigt bygget på dette tidspunkt – et byggeri Peter var ganske stolt af.

Typisk for Peter L. Knudsen (og Kirsten) var det ham, der introducerede min kone og undertegnede for skolen. Viste os rundt, fortalte om idrætsfaciliteterne osv. – og selvfølgelig var vi bagefter hjemme ved Kirsten og få en kop te og få flere informationer om skolen.

For nogle år siden talte jeg med en tidligere elev fra grundskolen – og han karakteriserede Peter L. Knudsen ved at sige, at han var hård, men retfærdig som lærer (og det skulle bestemt opfattes positivt). Det samme kunne man sige om den måde grundskolen og gymnasiet blev drevet på økonomisk. Peter L. Knudsen var hård men retfærdig, og på den måde blev der penge til byggerier og nye investeringer.

Med årene blev Peter nu meget mildere, og jeg fik mangen en god snak med et menneske, der både var vidende og videbegærlig. Selv om vi bestemt ikke var enige politisk, kunne vi alligevel tale politisk om alt muligt. Da jeg kom i byrådet, fulgte Peter levende med i dette – spurgte ind til de politiske emner i Syddjurs og gav faktisk rigtig gode råd.
Peter cyklede meget i den skønne natur omkring Rønde, og da en sygdom på et tidspunkt satte en stopper for dette, fik vi bakset en af skolens gamle kondicykler ned til Peter. Typisk for Peters viljestyrke fik han kæmpet sig ud af sygdommen – om det var kondicyklen eller viljestyrkens skyld, ved jeg ikke.

Peter kom også til min afskedsreception sidste sommer. Han blev nu fulgt derhen af Kirsten. Men han var til stede og fulgte levende med i det hele – og vi fik igen en god snak om både gamle dage, og hvordan skolen er i dag.
Et vidende og videbegærligt menneske er gået bort. Ære være Peter Knudsens minde."

Publiceret 10 January 2017 19:35