Anders Peter Rasmussen, (S), Syddjurs Byråd, medlem af Arbejdsmarkedsudvalget.

Anders Peter Rasmussen, (S), Syddjurs Byråd, medlem af Arbejdsmarkedsudvalget.

Debat:

Danmark - de riges velfærdsstat

Af Anders Peter Rasmussen (S), Syddjurs Byråd og Leif Lahn jensen (S), MF:

"Som lokalvalgte og som bosiddende på Djursland, er vi meget bekymrede over den aftale, de borgerlige lavede omkring kontanthjælpsloft og 225 timers reglen. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at det vil skabe større fattigdom, flere der bliver smidt ud af deres boliger, og mennesker som bliver sat i en utrolig svær situation. Mennesker som er syge, handicappede og som har en meget ringe mulighed for at komme i arbejde.

Lad os få nogle tal på bordet:

I Syddjurs er der 136, der bliver ramt af 225 timers reglen (1. oktober 2016 trådte den såkaldte 225-timers-regel i kraft. Den betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere, at de har arbejdet minimum 225 timer inden for et år, red.), hvoraf 74 er ægtepar, som mister hel eller delvis den ene forsørgelsesydelse og dermed bliver halveret i indkomst.

222 borgere bliver ramt af kontanthjælpsloftet. De har i forvejen har et smalt budget.

Hvordan kan man tro, at disse mennesker kommer i arbejde ved at tage penge fra dem?

Hvordan kan man tro, at folk der er syge eller folk, der har sociale problemer, bliver raske og jobparate, ved at gøre dem fattigere?

Skulle man ikke hellere gøre dem raske eller hjælpe dem af med de sociale problemer de har, i stedet for at sætte dem i en endnu vanskeligere situation end de er i forvejen?

Da man satte disse ydelser ned i nullerne under Anders Fogh-regeringen, betød det følgende: Ingen kom i beskæftigelse, fattigdommen steg og flere blev udsat af deres bolig.

Kære regering og kære DF, I har prøvet det før, det virkede ikke. Men hvis I gør det for at skaffe flere penge til skattelettelser, så sig det da bare som det er i stedet for, at bilde alle folk ind, at det er for at få dem i arbejde."

Leif Lahn Jensen. Foto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen. Foto: Lars Norman Thomsen

Publiceret 13 January 2017 08:57