Åstrup/Hammelev-Grenaa's damer i 3. Division. Arkivfoto

Åstrup/Hammelev-Grenaa's damer i 3. Division. Arkivfoto

Divisionshåndbold:

Åstrup/Hammelev-Grenaa spillede sig udenom dobbelt mandsopdækning

Den unge debutant Natascha Kejser Hammershøj overraskede som bagspiller, da Åstrup/Hammelev-Grenaa på udebane slog Viby IF med 21-18

Af
Af Martin Schultz

 Der var ventet en lige kamp, da divisionsdamerne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa søndag eftermiddag stillede op mod Viby IF i Vibyhallen efter at de to hold sidst i november spillede uafgjort 21-21 i Åstruphallen.
Begge hold havde brug for point for at lægge afstand til bundholdene, men det var gæsterne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa, som med en sejr på 21-18 fik pointene med hjem fra Viby
Gæsternes Malene Høegh Therkildsen måtte melde afbud til kampen og med topscorer Louice Dueholm for halv kraft på grund af en dårlig fod var Åstrup/Hammelev-Grenaa hårdt ramt i bagkæden.
”Vi stillede til kampen med kun tre bagspillere og blandt dem Louice Dueholm med en dårlig fod. Det havde vores modstandere nok luret, for de praktiserede en dobbelt mandsopdækning på Mathilde Møller Bachmann og Cecilie Bachmann. Så det var en speciel kamp, men vi havde løsningerne på det de kom med,” siger Åstrup/Hammelev-Grenaas træner Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Det skyldes ikke mindst, at debutanten, U18 spilleren Natascha Kejser Hammershøj, som i julepausen er kommet til Åstrup/Hammelev-Grenaa fra Hjortshøj-Egå IF, kunne overtage en plads som bagspiller. Hun gik godt ind i forsvaret på backpladsen og viste godt blik for spillet i angrebsspillet.

Rykkede fra modstanderen midt i 2. halvleg

Gæsterne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa kom hurtigt foran med 2-0 og holdt et forspring på 2-3 mål gennem hele 1. halvleg til en pausestilling på 10-8.
”I 2. halvleg trak vi virkelig fra og løb fra modstanderen fra det 10. til det 20. minut. Vi var på et tidspunkt foran med 18-12, men så var vores ressourcer også brugt op. Så de sidste ti minutter havde vi fokus på at holde vores forspring, som til sidst var nede på tre ved slutstillingen 21-18. Men vores sejr var ikke truet på noget tidspunkt,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Mathilde Møller Bachmann og Cecilie Bachmann spillede fint i starten og blev så mandsopdækket begge to. Louice Dueholm var trods sin skade målfarlig, og venstrefløj Johanne Frey Laursen nød godt af den plads der blev, da der på grund af den dobbelte mandsopdækning blev spillet fire mod fire.
”Johanne Frey Laursen lavede fire mål på fem afslutninger og scorede tre vigtige mål, da vi løb fra dem midt i 2. halvleg,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen, som også roste sin unge debutant Natascha Kejser Hammershøj, som rykkede fra fløjen og ind som bagspiller.

En kamp under svære vilkår

Med sejren over Viby IF kom Åstrup/Hammelev-Grenaa tilbage på sporet igen efter et par tabte kampe.
”Vi stod rigtig godt i forsvaret i hele kampen, og det gjorde også vores to målmænd Lea Schmidt Nielsen og Louise Holm gode. De præsterede begge mange redninger, og vores modstander fik meget få mål på langskud,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
”Vi måtte spille denne kamp under svære vilkår på grund af afbud og skader, så vi var noget presset på ressourcerne. Men holdet løste opgaven fornemt.”
Næste modstander er et af rækkens tophold JAI, som søndag 22. januar kl. 15.00 stiller op i Åstruphallen.
”Vi har i den første kamp spillet 25-25 mod dem på deres bane, så måske kan vi drille dem igen,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.

Kampfakta

3. Division Damer, Pulje 3
Viby IF - Åstrup/Hammelev-Grenaa 18 - 21 (8 - 10)
Søndag 15. januar kl. 13.30 i Vibyhallen

Målscorere for Åstrup/Hammelev-Grenaa:
Louice Dueholm 5 (1)
Cecilie Bachmann 5
Johanne Frey Laursen 4
Mathilde Møller Bachmann 4
Natascha Kejser Hammershøj 2
Kathrine Kristensen 1

Åstrup/Hammelev-Grenaa's holdopstilling:
Louise Holm
Mathilde Møller Bachmann
Natascha Kejser Hammershøj
Heidi Schumacher Nettermann
Mia Serwin
Johanne Frey Laursen
Kathrine Kristensen
Lea Schmidt Nielsen
Cecilie Bachmann
Mette Just Paulsen
Louice Dueholm

Publiceret 18 January 2017 06:00