Debat:

Er alle lokale kandidater klar til at rykke til fordel for et øget akutberedskab på Mols-Helgenæs?

Af Eigil Holm Nielsen, Regionsrådskandidat for SF:

"Efter tidligere udrykningslæge sagde sit job op efter mange års indsats, så så det sort ud for akutberedskabet på Mols-Helgenæs. Men nu er der dukket nye muligheder op.

Region Midt bestemte i forbindelse med budgetlægningen for 2017, at akutområdet skulle udsættes for en gennemgang, herunder antallet og betjeningen af Akut-Lægebilerne.

Så situationen på Mols Helgenæs med hensyn til det aktuelle akut beredskab må naturligt indgå i en sådan undersøgelse.

Anders Kühnau, der er formand for Hospitalsudvalget, er kommet med en klokkeklar melding på, at efter udrykningslægen på Mols-Helgenæs har sagt op, så skulle funktionen genoprettes, når man fandt en læge der ville påtage sig opgaven. En dejlig melding, der viser at Anders Kühnau kan se behovet for at styrke akutberedskabet i området, på baggrund af akutlægebilens placering i Grenaa med op til tre kvarters køretid til Mols-Helgenæs. Her er Lokalrådet så kommet med oplysninger om, at der er en læge, bosiddende i området, der gerne vil tiltræde.

Endelig har vi fået støtte fra et socialdemokratisk regionsrådsmedlem, ikke den lokale repræsentant i regionsrådet, men et medlem fra Århus, Birgitte Svenningsen. Hun mener også, der er behov for at styrke akutberedskabet og har bedt Region Midt om at kigge på mulighederne eventuelt ved at flytte en af ambulancerne fra Rønde til Knebel.

Nu mangler vi bare, at de mange lokale, tidligere og nuværende kandidater til regionsrådet, viser, at de ikke bare er opstillet på en pynteliste, men er villige til at gøre en reel indsats. En kandidat, der er opstillet er ikke kun forpligtiget til at stå på stemmesedlen, men er forpligtiget til at gøre en indsats i hele perioden.
Vi skal jo huske på, at det er valgår i år, så det er nu der skal rykkes for et øget akutberedskab på Mols-Helgenæs. De 44 gange sidste år, den tidligere udrykningslæge har mødt op hos patienter, kan ikke dækkes af de mange frivillige akuthjælpere, der bliver kaldt ud to gange årligt."

Publiceret 18 January 2017 20:41