Kommentar:

Rykker SF forud for Kommunalvalget 2017?

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Vi er gået ind i tiåret for den seneste kommunesammenlægning, hvor udkommet mest har været en omfattende centralisering - også kommunalt.

2017 er tillige et valgår, og hvis man ikke lige havde noteret sig det, så mærker borgerne i Syddjurs ikke meget til det.
Her tager de fleste partier og lister tilsyneladende situationen med stoisk ro.

Det er vel kun Socialdemokratiet, der har været vanvittigt meget i arbejdstøjet hidtil for at stå stærkt, når valgkampen for alvor begynder - hvis den gør?

Socialdemokratiet har skullet rejse sig efter skuffelsen ved det seneste valg, hvor partiets ledende kræfter mistede jordforbindelsen på valgnatten og troede, at borgmesterkæden var deres.

Partiet har formået at få støvlerne placeret i jorden igen, og der er ingen tvivl om, at S sagtens kan leve med, at Venstre borgmester Claus Wistoft fortsætter på posten efter valget.

Socialdemokratiet ser ikke Wistoft som en liberalistisk hardliner, men tværtimod som en kompromissøgende leder, der ikke mindst på sine holdninger til at drive en kommune har vundet stor sympati hos Socialdemokratiet.

Partiet har også måttet kippe med flaget over borgmesterens holdning til at modtage flygtninge i kommunen.
Wistofts toneleje har vundet respekt hos Bollesen &  co., der vil gøre alt for at komme endnu tættere på Venstre og overtage den rolle som SF og tidligere borgmester Kirstine Bille hidtil har haft i forhold til Claus Wistoft og Venstre.

Netop SF står i et vadested ligesom flere af de øvrige. De skal snart til at spille markant ud med, hvordan de ser Syddjurs Kommunes fremtid fra 2018 og fire år frem for at komme ind i kampen.

Der skal konkrete politiske projekter på bordet, som borgerne kan forholde sig til. Vel at mærke projekter, der er andet og mere end gode overskrifter som 'rød-grøn kommune' og mere fra samme skuffe.
I SF's bagland ser man gerne kommunekassen bliver åbnet lidt mere? Hvad siger Kirstine Bille til det, og hvad skal pengene i så fald bruges til?

Publiceret 18 January 2017 15:48