Jesper Yde Knudsen

Jesper Yde Knudsen

Debat Syddjurs:

Enhedslisten siger nej til at byrådet bevilger sig selv en halv million i lønforhøjelse

Af Jesper Yde Knudsen, Borgmesterkandidat for Enhedslisten Syddjurs:

"Mindre end 3 år efter at byrådsmedlemmer fik en 30 procent stigning på grundvederlaget ser det nu ud til at et flertal i Syddjurs byråd vil bevilge sig selv en yderligere lønforhøjelse på en halv million kroner. 
Anledningen er at flertal i folketinget har besluttet at bevilge sig selv og borgmestrene en klækkelig lønforhøjelse på over 30 procent. Det vil et flertal i Syddjurs byråd benytte til også at lade en række vederlag til byrådspolitikere stige med samlet set en halv million kroner. 
I Enhedslisten mener vi, at der følger et stort ansvar med, når man som folkevalgt har evnen til at bevilge sig selv lønforhøjelse. 
Vi mener, at når et flertal i byrådet af økonomiske hensyn lige har skåret ned på skolerne, vedtaget en uretfærdig tildelingsmodel, undladt at bevilge tilstrækkelige midler til inklusion, besluttet at lukke plejeboliger og skåret i børnehaverne i Feldballe og Nimtofte, så de nu begge er i gang med en privatiseringsproces, så virker det provokerende at ville bevilge sig selv en halv million mere i løn. Lige netop det mener man åbenbart, at der er råd til.
Enhedslisten går selvfølgelig ind for en anstændig ydelse til byrådsmedlemmer, så man f.eks. er i stand til at købe sig fri for arbejde. Vi har også en række forslag, der kan forbedre arbejdsvilkårene for byrådsmedlemmer og sikre borgernes muligheder for indflydelse, f.eks. mere forståelige sagsfremstillinger. 
Men i en tid, hvor et byrådsflertal insisterer på nedskæringer for borgerne, går vi går stærkt imod, at byrådet bevilger sig selv yderligere lønforhøjelser."

Publiceret 29 January 2017 11:30