“Det handler om at give hinanden plads,” siger Molly og Benny Thomsen, når de skal forklare, hvorfor de har kunnet holde sammen i 65 år uden mange bump på vejen. Politisk følger de fortsat med, og de siger begge med en mund: “Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skal ikke være en ny alliance i dansk politik.” Foto: Lars Norman Thomsen

“Det handler om at give hinanden plads,” siger Molly og Benny Thomsen, når de skal forklare, hvorfor de har kunnet holde sammen i 65 år uden mange bump på vejen. Politisk følger de fortsat med, og de siger begge med en mund: “Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skal ikke være en ny alliance i dansk politik.” Foto: Lars Norman Thomsen

Krondiamantbryllup:

Molly og Benny runder en skarp milepæl

Torsdag 2. februar er det 65 år siden, at Molly og Benny Thomsen, Ryomgård, sagde ja til hinanden på Aarhus Rådhus

Af
Af Lars Norman Tomsen

Det kan sagtens lade sig gøre at leve tæt sammen og holde kærligheden vakt, selvom skilsmissestatistikkerne fortæller noget andet, og terapeuter, der tror de har forstand på den slags, har afskrevet ægteskabet for længst til fordel for såkaldte serielle monogamier.

Molly Thomsen, 83, og Benny Thomsen, 90, har holdt sammen i snart 65 år.

Torsdag 2. februar kan de tænke tilbage på samme dag i 1952, hvor de sagde ja til hinanden på Aarhus Rådhus.
Daværende Aarhus borgmester, socialdemokraten Svend Unmack Larsen, forestod vielsen.

Trofaste socialdemokrater

At det var en socialdemokratisk borgmester passede det unge par fint, for ligesom deres kærlighed og veneration til og for hinanden har været intakt i 65 år, så har kærligheden til Socialdemokratiet og de socialdemokratiske traditioner på samme måde været deres holdepunkt.

“Vi er født ind i Socialdemokratiet,” siger Molly Thomsen, der stammer fra Falster, mens Benny Thomsen er “ægte aarhusianer”, som han udtrykker det med et smil.

De mødte hinanden året før de sagde ja til hinanden i DUI (De Unges Idræt), en ungdomsforening med rødder i arbejderbevægelsen.

“Dengang havde unge mennesker ikke så lang betænkningstid,” griner Benny Thomsen.

Han er uddannet inden for kontor og administration, mens Molly Thomsen er uddannet som pædagog.

Benny Thomsen var i en årrække blandt andet ansat i administrationen i Aarhus Lufthavn, mens Molly Thomsen har været ansat flere steder på Djursland som pædagog.

Et engageret par

Parret købte et parcelhus i Ryomgård i 1979 af daværende Murermester Sørensen, og her bor de stadig. De er nået til skelsår og alder, men tanken om at flytte har aldrig strejfet dem.

Huset på Skovbakken med en fin have til har været basen for to engagerede mennesker, der har arbejdet tæt sammen på mange fronter. Socialdemokratiet har haft bud efter dem lokalt med et væld af opgaver, og de har aldrig sagt nej til at arbejde for at fremme det idegrundlag, som er Socialdemokratiets inderste kerne: “De bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder,” som Molly Thomsen formulerer det.

“Det er blevet så moderne at skifte parti, hvis man ikke lige får sin vilje. Vi har aldrig overvejet at skifte parti, selvom vi bestemt ikke er enige i alt, som vores partifæller på Christiansborg går rundt og laver,” siger Molly Thomsen, der i mange år var en skattet formandsstemme i Ældrerådet, først i Midtdjurs og siden i Syddjurs.

Nu bruger hun krudtet som formand for Frivilligrådet.

Benny Thomsen er fortsat en strateg i det socialdemokratiske bagland, hvis ord har vægt i forbindelse med valgkampe, som han tidligere har styret flot i mål både til kommunalvalg og til folketingsvalg.

Krondiamantbrylluppet fejres med en fest på Ryomgård Hotel lørdag 4. februar sammen med familie og venner.

Familien omfatter både børn, børne-, olde- og tipoldebørn.
Fire spillemænd leverer musikken - og mon ikke eftermiddagen bliver rig på både klassikere fra Højskole- og Arbejdersangbogen.

Publiceret 01 February 2017 05:15