Kasper Bjerregaard (V)

Kasper Bjerregaard (V)

Debat Norddjurs:

Gode takter fra Bytoft - Venstre er klar

Af Kasper Bjerregaard (V), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Den 27. februar er en vigtig dag i Norddjurs kommune. Socialdemokraterne har annonceret, at de denne dag kommer med deres oplæg til en ny skolepolitik – et oplæg der er imødeset med spænding og som forhåbentlig kan betyde, at der for alvor kan blive åbnet op for en diskussion, der peger fremad. Indtil videre har meget af debatten handlet om usikkerhed og gisninger om, hvad modparten nok vil gøre.
Læs også: KV 2017: Toubroskolen har en fremtid
Det bliver nu afløst af et udspil, så vi alle kan forholde os konstruktivt til, hvad S vil på skoleområdet.

I Venstre hilser vi dette meget velkomment. Skoleområdet er centralt for en kommune som Norddjurs, så der er behov for, at alle gode kræfter byder ind.

Tom Bytoft holder i sidste uges Lokalavis naturligvis kortene tæt til kroppen lidt endnu, men vil dog gerne afsløre, at han finder det ”tudetosset at tale om lukning af Toubroskolen”.

Jeg er meget enig. Derfor er det fint, at S nu kommer på banen.

Som Tom Bytoft anfører, giver etableringen af den nye letbane en række strategiske muligheder for bl.a. bosætning i Trustrup-Lyngby-området, og derfor virker det oplagt, at der i dette område bør findes en skole. Strategiske overvejelser og fremfor alt det fokus på helheden, som Tom Bytoft her åbner op for, er det, der er brug for, når fremtidens skolestruktur skal falde på plads.

Så fra Venstres side glæder vi os til at se Socialdemokraternes udspil. Der vil sikkert være ”knaster”, som vi vil ønske at diskutere, men vi går selvfølgelig til det med et åbent sind.

Med andre ord: Venstre er spændte på at se udspillet fra S og er klar til at indgå i drøftelser, så vi kan få en bred og stabil løsning." 

Publiceret 12 February 2017 16:26