Klar til at tage ordet: Allan Gjersbøl Jørgensen er tilbage i kommunalbestyrelsen efter en måneds orlov. Arkivfoto

Klar til at tage ordet: Allan Gjersbøl Jørgensen er tilbage i kommunalbestyrelsen efter en måneds orlov. Arkivfoto

Norddjurs:

Politiker tilbage i stolen

Socialdemokraternes politiske ordfører Allan Gjersbøl Jørgensen tilbage efter en måneds orlov

Af
Af Janni K. NIelsen

Når Norddjurs Kommunalbestyrelse træder sammen tirsdag 21. februar bliver det med et nyt, men velkendt, ansigt på stolen mellem borgmester Jan Petersen (S) og Socialdemokratiets gruppeformand Hans Fisker (S). Allan Gjersbøl Jørgensen starter igen som planlagt efter bevilling af en måneds orlov, på grund af ekstraordinært merarbejde i sit civile job som underviser på Grenaa Gymnasium. I januar har pladsen været varetaget af suppleanten Søren Mogensen.

I perioden siden sidste Kommunalbestyrelsesmøde har Allan Gjersbøl Jørgensen haft travlt på sit arbejde og har derfor på afstand betragtet det lokale demokrati udfolde sig bl.a. med havnens stop for vindmølleplanlægning.

”Vindmøller har aldrig været en religion for mig, men jeg vil naturligvis gerne have en bæredygtig fremtid, hvis den kan ske på ordentlige vilkår. Det kunne det ikke her, og så er den egentlig ikke længere”.

En anden varm kartoffel i tiden både før og under hans orlov, er debatten om dagtilbudsnormering.

”Først og fremmest var der bred enighed om at ville gøre noget ved normeringen, da vi vedtog budgettet i oktober, og dertil har de politiske udmeldinger måske også haft bismag af overbud og valgkamp”.

Selvom han ærgrer sig over, at tiltroen til det politiske system måske har fået en brist, så mener han, at man i fremtiden kan være mere tryg ved at bruge kommunens dagpasningstilbud.

Publiceret 20 February 2017 14:35