Skydeklar: Vicky Brix nyder at arbejde professionelt med sin hobby. I de nye lokaler på Industrivej i Ryomgård er der plads til at tage alverdens forskellige billeder, men fotografen kan også sagtens arbejde uden for studiet og ude i den fri natur. Foto: Janni K. Nielsen

Skydeklar: Vicky Brix nyder at arbejde professionelt med sin hobby. I de nye lokaler på Industrivej i Ryomgård er der plads til at tage alverdens forskellige billeder, men fotografen kan også sagtens arbejde uden for studiet og ude i den fri natur. Foto: Janni K. Nielsen

Erhverv:

Hobbyfotograf i professionelle rammer

39-årige Vicky Brix er selvlært fotograf og har taget billeder på hobbyplan de seneste ti år. I de nye og lokaler hos Baseprint er det stadig en hobby - men en hobby hun næsten ikke kan få nok af

Af
Af Janni K. Nielsen

I et par år har Vicky Brix haft ‘Hobbyfotografen' i Kolind, men i november 2016 flyttede hun ind i lokalerne på industrivej i Ryomgård hos firmaet Baseprint, der drives af Thomas Cuno Christensen.

“Det startede som en hobby, og det er det stadig. Det er bare blevet mere professionelt. Jeg tager billeder, ligesom andre går til håndbold eller fodbold. Det er det, jeg laver, når det er Vicky-tid,” forklarer fotografen. I begyndelsen fotograferede hun venner og familie, men hurtigt kom der flere og flere, der ville have taget portrætbilleder hos hende.

“Jeg begyndte at lave billeder udenfor, ved jernbanen, i naturen, ved en væg med graffitti - alle mulige steder. Her blev mine billeder mere levende og mere ægte, og det tror jeg også gjorde, at jeg fik flere henvendelser.”

Plejemor på fuld tid

Vicky Brix har været plejemor siden 2009, og det der det, der er vigtigst i hendes liv. Til daglig er hun sammen med sin mand plejeforældre for en pige på seks år.

“Mit job er stadig at være plejemor, og det betyder rigtig meget for mig. Det er mere en livsstil, end det er et arbejde,” siger Vicky Brix og fortsætter;

“Min mand og jeg kunne ikke få børn, så vi startede med aflastning og blev sidenhen plejeforældre. Først havde vi en dreng, som er ved at være voksen nu, og sidenhen fik vi en pige på kun syv uger. Hun er seks år i dag.”

Det at have børn i sit liv var med til at starte passionen for fotografi, og hun er stadig særligt optaget af børne- og familieportrætter.

“Børn er unikke, og jeg vil gerne fange det og alle deres udtryk i mine billeder. Børnebilleder bliver hurtigt alt for opstillede, jeg prøver i stedet at fange deres naturlige udtryk i nu'et.”

Fotografi er pædagogisk

Vicky Brix er ikke uddannet pædagog, men hun mener, at der er meget pædagogisk arbejde involveret i det at tage gode børnebilleder.

“Det handler om at opbygge tillid, også når man tager billeder. Man skal se det enkelte barn, som det er. Det er det, man skal fange, for at få et godt billede,” forklarer hun.

Den passionerede hobbyfotograf har ikke gjort megen reklame for sig selv. Kunderne er kommet til, fordi de har hørt godt om hende ude i byen.

“Mund til mund er nok den bedste reklame, og det er det, der har virket for mig,” siger Vicky Brix, der selv bor i Nimtofte, oprindeligt er fra Ryomgård og har kunder fra Kolind- og Ryomgårdområdet, men også helt fra området syd for Aarhus.

Publiceret 21 February 2017 17:28