Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt takker af i Norddjurs Kommune pr. 1. april 2017 for at tiltræde en tilsvarende stilling hos Randers Kommune. Foto: Lars Norman Thomsen

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt takker af i Norddjurs Kommune pr. 1. april 2017 for at tiltræde en tilsvarende stilling hos Randers Kommune. Foto: Lars Norman Thomsen

Direktørskifte:

Jesper Kaas Schmidt ny kommunaldirektør i Randers Kommune

Efter ti år i Norddjurs Kommune skifter kommunens øverste topchef til en tilsvarende stilling i sin bopælskommune

Af
Af Lars Norman Thomsen

Randers Byråd har onsdag på et ekstraordinært byrådsmøde besluttet, at ansætte 51-årige Jesper Kaas Schmidt som ny kommunaldirektør pr. 1. april 2017.
Jesper Kaas Schmidt forlader dermed stillingen som kommunaldirektør i Norddjurs Kommune, hvor han han haft en kontorstol siden 2007.
"Jeg glæder mig meget til at begynde i Randers Kommune, som er en både handlekraftig og virkelysten kommune i vækst. Min fornemmeste opgave sammen med min direktion bliver at betjene hele byrådet og i godt samarbejde med medarbejdere og ledere at levere de ønskede resultater. Det er vores opgave at fortsætte det flotte arbejde med at udvikle service og tilbud til borgere og understøtte, at Randers Kommune fortsat har et varieret erhvervsliv i et dynamisk miljø. Randers Kommune har et stort potentiale som førende inden for at tiltrække nye borgere og virksomheder og sikre, at kommunen er et godt sted at bo, leve og arbejde for alle borgere," udtaler Jesper Kaas Schmidt i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.
"Vi får en kommunaldirektør med gedigen erfaring i at drive en kommune og være en stærk samarbejdspartner for byrådet. Jesper Kaas Schmidt kan se muligheder og potentiale og indfri begge dele. Samtidig har vi lagt vægt på, at det er en kandidat, der forstår at skabe et godt samarbejde både i og udenfor sin organisation og som også har et stærkt netværk på lands- og regionalt plan. Det er væsentligt for Randers Kommune, der både er en af landets største og samtidig er en del af Business Region Aarhus," udtaler Randers borgmester Claus Omann Jensen i samme pressemeddelelse.
"Jesper overtager nu efter konstitueret kommunaldirektør Erik Mouritsen, som skal have en stor tak for godt samarbejde." 
Erik Mouritsen har været konstitueret kommunaldirektør siden 1. november 2016, hvor tidligere kommunaldirektør Hans Nikolaisen fratrådte. Erik Mouritsen ønsker at koncentrere sig om sit job som direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune.
 

  • Jesper Kaas Schmidt bor sammen med sin hustru i Randers
  • Sammen har parret tre sønner
  • Han er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet
  • Karrieren har budt på stillinger som kommunaldirektør i Hinnerup og senere direktør i Favrskov Kommune
  • I 2007 blev han udnævnt til kommunaldirektør i Norddjurs Kommune 
  • Fra 1. januar 2014 har han desuden været formand for netværket af kommunaldirektører i Region Midtjylland i forbindelse med, at borgmester Jan Petersen blev formand for KKR-Midtjylland

Publiceret 22 February 2017 18:18