Køkkenchef Steffen Villadsen fra Molskroen forbereder sig sammen med sin assistent Andreas Bjerring til finalen i Årets Kok 2017. Foto: Molskroen

Køkkenchef Steffen Villadsen fra Molskroen forbereder sig sammen med sin assistent Andreas Bjerring til finalen i Årets Kok 2017. Foto: Molskroen

Årets Kok:

Køkkenchefen på Molskroen går efter guldet

Steffen Villadsen fra Molskroen er klar til finalen i Årets Kok 2017

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er tradition for, at Molskroen er med i opløbet om kåringen af Årets Kok, Danmarksmesterskabet for professionelle kokke, som arrangeres af HORESTA og 3F i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i København.

I år er Steffen Villadsen, køkkenchef på Molskroen, med i finalen, og han err lige nu - sammen med sin assistent Andreas Bjerring, ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til finalen, der afholdes 21. marts 2017 på Hotel- & Restaurantskolen i København.

Det kræver tid og hård træning at stille op i så skrap en konkurrence mod ni af landets bedste kokke samtidig med, at Molskroens køkken og privatlivet skal passes.

“Jeg får energi af naturen på Mols, her sætter jeg tankerne fri og får inspiration til mine menuer bl.a. fra de mange vilde urter, bær og rødder, som gror lokalt i området - og som jeg plukker, smager på og tager med hjem i køkkenet, hvor jeg så eksperimenterer med kombinationer og tilberedningsformer,” udtaler Steffen Villadsen i en pressemeddelelse forud for mesterskaberne.

Samarbejder med landmænd

“Interessen for lokale råvarer og vilde urter og planter stammer fra mit arbejde på Den Røde Cottage i København. Her lærte jeg hurtigt, at man skulle være nysgerrig, undersøge nærområdet, være aktiv - både i forhold til  natur og producenter. Den viden og erfaring har jeg taget med mig til Mols, hvor jeg har etableret en rigtig gode samarbejder med producenter og organisationer bl.a. Nationalparken Mols Bjerge, som har hjulpet med gode kontakter,” udtaler Molskroens køkkenchef, som også har et samarbejde med flere lokale landmænd og ellers får hjælp af Thomas Laursen, som Steffen Villadsen beskriver som en total urtenørd og et omvandrende naturleksikon. 

Finale med betingelser

I konkurrencebetingelserne kan man læse, at hver deltager i finalen inden for 6 timer og 25 minutter skal tilberede en 3 retters menu på basis af en råvarekasse, hvis indhold til dels er kendt af finalisterne på forhånd.
Råvarekassen vil være kendt for så vidt angår 1 af retterne mens de 2 sidste retter tilberedes af en råvarekasse, som udleveres på konkurrencedagen.

Hver deltager skal fremstille 10 couverter – 6 til servering for indbudte gæster, 3 til dommerbedømmelse og 1 til udstilling/fotografering.
Sidste år vandt Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum guld, mens sølvet gik Magnus Mondrup Knudsen, Formel B, og bronzen til Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Publiceret 01 March 2017 09:19