Rønde Vandrerhjem er sat til salg. Arkivfoto

Rønde Vandrerhjem er sat til salg. Arkivfoto

Før generalforsamling:

Ros til politikerne fra Rønde Distriktsråd

Politikerne i Syddjurs Kommune får ros fra Rønde Distriktsråd op til generalforsamlingen torsdag 23. marts i Rønde Idrætscenter

Af
Af Martin Schultz

Rønde Distriktsråd er godt tilfreds med, at Syddjurs Kommune vil sikre sig, at salget af Rønde Vandrerhjem efter 1. april i år sker til nogen, der vil videreføre det som vandrerhjem.
Det udtaler formand for Rønde Distriktsråd Carsten Skivild som optakt til generalforsamlingen torsdag 23. marts i Rønde Idrætscenter.
”Rønde Vandrerhjem har stået højt på vores prioriteringsliste. Det har været vigtigt for os, at salget af Rønde Vandrerhjem efter 1. april i år sker til nogen, der vil videreføre det som vandrerhjem. Samtidig har politikerne i Syddjurs bestemt, at vandrerhjemmets salgspris ikke vil være det eneste man ser på. Med i overvejelserne vil man søge de rigtige købere. Købere, der har en god plan for vandrehjemmets fremtid og har en plan, der vil være til gavn for vore turister og vore gæster, således at der fortsat er overnatningsmuligheder i Rønde,” siger Carsten Skivild.
”Vi er også glade for, at politikerne lod os være en del af gruppen af personer, der valgte projektet til det nye sundheds- og plejecenter. Det er et flot projekt, som vi glæder os til at følge tilblivelsen i de næste par år. På grunden bliver der samtidig plads til seniorboliger langs Vagtelvej, hvilket er godt, da flere hermed kommer til at bo i midtbyen.”

Glad for udsigten til nyt velkomstcenter

Ifølge formanden blev Rønde Distriktsråd glædeligt overrasket, da Nationalpark Mols Bjerges bestyrelses valg til Velkomstcenter ved Kalø blev offentliggjort.
”Det bliver et velkomstcenter, der kommer til at smyge sig flot ind i landskabet, som en bølgende blød bakke tæt på Kampmanns Hus. Det vil på ingen måde genere det smukke gamle hus, da velkomstcentret graves ned og bliver et par meter lavere end rygningen på Kampmanns Hus. Kampmanns Hus bliver den bygning, der fremover vil flugte med Kalø Slotsruin, idet velkomstcentret rykkes tilbage fra vandet i forhold til den nuværende slotskro,” mener Carsten Skivild.
”Samtidig bliver der fra restauranten udsigt til en strandeng ud mod Kalø Slotsruin. Restauranten vil have åbent hele året, så vi også kan komme indendørs og få noget at spise eller drikke en kop varm kaffe eller kakao i den kolde tid. Endvidere bliver der også lavet nye toiletter i forbindelse med velkomstcentret,” fortæller formanden for Rønde Distriktsråd.

Udendørs fitnessmiljøer snart klar til indvielsen

Rønde Distriktsråd har også arbejdet med etableringen af to fitnessmiljøer i Byparken og ved Jagtslottet.
”De to fitnessmiljøer er nu så langt, at der kun mangler nogle få ting på fitnessmiljøet ved Jagtslottet. Vi forventer derfor, at vi sammen med vore mange sponsorer vil kunne indvi de to fitnessmiljøer sidst på foråret,” fortæller Carsten Skivild.
”Endvidere har vi arbejdet for nye toiletter ved Mågeøen, gratis Wi Fi i Rønde Bymidte, en ny bro, sauna og toiletforhold på vestsiden ved Nappedam, branding af Rønde overfor vore nye beboere, samt de der overvejer at flytte hertil fra Århus, infrastrukturen omkring Rønde, daglig pasning af KulturHotellet samt arrangeret det årlige Sct. Hans Bålet ved Kalø.”

Stort borgermøde og generalforsamling

Rønde Distriktsråd inviterer til et stort borgermøde med efterfølgende generalforsamling torsdag 23. marts kl. 19 i Rønde Idrætscenter.
Til borgemødet forventes politikere at svare på tre konkrete spørgsmål om Røndes fremtid. Bagefter vil det være muligt at stille politikerne spørgsmål.
”Aftenen slutter med Rønde Distriktsråds generalforsamling, som vi selvfølgelig håber mange vil deltage i. Vi glæder os til at få forslag til nye initiativer som vi kan arbejde med til gavn for Røndes borgere,” slutter formanden for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild.

Publiceret 21 March 2017 12:47