Tømrermester Henning?Møller Nielsen fra Stødov er en af de frivillige, der gør en stor indsats for at få hurtigt fibernet til Syd-Syddjurs.

Tømrermester Henning?Møller Nielsen fra Stødov er en af de frivillige, der gør en stor indsats for at få hurtigt fibernet til Syd-Syddjurs.

Fibertilbud i Syddjurs slår bredbåndspulje af pinden

Omstridt bredbåndspulje rammer ved siden af og overhales indenom af alternativt tilbud om fibernet

Mens der i 2017 er 40 mio. tilskudskroner til hele Danmark i den stærkt kritiserede bredbåndspulje, er Fibia klar til at skyde mere end 60 mio. kroner i etablering af fibernet i den sydlige del af Syddjurs Kommune.
Tilbuddet gælder, hvis mindst 40 procent af områdets 7.000 helårs- og sommerhuse har tilmeldt sig senest torsdag 30. marts.

Fibias tilbud rækker helt derud i det tyndt befolkede område, hvor ikke én eneste af sidste års puljekroner fandt frem.

Tidligere fodplejer Inge Sørensen på Bygaden i Stødov er også en af de frivillige, der arbejder for at Helgenæs får hurtigt fibernet. Foto: Lars Norman Thomsen

Tidligere fodplejer Inge Sørensen på Bygaden i Stødov er også en af de frivillige, der arbejder for at Helgenæs får hurtigt fibernet. Foto: Lars Norman Thomsen

For områdets skyld

”Jeg bor tæt på en TDC central og har rigtig god netforbindelse, men for områdets skyld arbejder jeg for at få fibernet hertil,” siger den frivillige fiberambassadør på Helgenæs, tømrermester Henning Møller Nielsen.

”At man kun binder sig for seks måneder ser jeg som et ekstra argument for at gå med. Både i egen interesse og for at få et fremtidssikret fibernet, som jeg er helt sikker på får stadig større betydning for os allesammen.”

Henning Møller Nielsen brugte sammen med mange andre på Djursland mange ressourcer på at søge om tilskud fra bredbåndspuljen i 2016, hvor der var 80 mio. kroner til rådighed.

Organiseringen er et plus

”Der er 350.000 i Danmark som har dårligt net, og sidste års 80 mio. kroner kommer kun 3.700 boligejere til gode. En stor del af dem ligger endda tæt ved bymæssig bebyggelse.”

Med et glimt i øjet siger Henning Møller Nielsen, at bredbåndspuljen skal de længere ud på landet med. Den nærmest kaotiske tilrettelæggelse af sidste års ansøgningsprocedure har han heller ikke lyst til at skulle igennem igen.

”Der er dog én god ting ved puljen, da den fik os til at organisere os i 2016 og søge støtte, mens vi stadig troede på muligheden. Den organisering drager vi nu fordel af i forbindelse med at få Fibias tilbud bredt ud.”

Der er sat et mål for, hvor mange tilslutninger man tilstræber på Helgenæs, og det mål er man tæt på at nå. Men i området generelt, er der stadig et stykke vej til de 40 procent.

”Der er virkelig et rigtig godt tilbud, vi har fået af Fibia, og jeg mener ikke, at der er noget som helst at betænke sig på.”

Udlejning til højere pris

En stor del af områdets 7.000 boliger er sommerhuse, og internetforbindelse er blandt de tre vigtigste parametre ved udlejning af sommerhuset.

Det siger feriehusudlejer ved Feriepartner i Ebeltoft, Edith Derdau.

”Internet er et af de vigtigste parametre, når familien lejer sommerhus,” siger hun.

”Det betyder både en bedre udlejning og en højere pris, at feriefamilien har netadgang til at søge diverse oplysninger om ting, steder og tidspunkter samt tjekke mail m.m.”

Publiceret 22 March 2017 21:49