'Bondemanden' alias Martin Jensen har udviklet sig stort i denne sæson, hvor han har været særdeles flittig på måltavlen. To gode præstationer i de sidste to kampe og 'Bondemanden' bliver til 'Plaffeministeren' - det navn er er blevet ledigt. Foto: Nørre Djurs HK

'Bondemanden' alias Martin Jensen har udviklet sig stort i denne sæson, hvor han har været særdeles flittig på måltavlen. To gode præstationer i de sidste to kampe og 'Bondemanden' bliver til 'Plaffeministeren' - det navn er er blevet ledigt. Foto: Nørre Djurs HK

3. division håndbold:

Nørre Djurs HK har fået trukket sine mælketænder ud

Imponerende herrefight bag snæver 17-16 sejr til Nørre Djurs HK's herrer over rækkens duks, Skovbakken, foran et medlevende hjemmepublikum

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK tog en fornem skalp i tredjesidste spillerunde. Topholdet Skovbakken måtte erkende i Nørre Djurs Hallen, at hjemmeholdet var deres ligemænd i tempo, fysik, hurtighed og timing.
Opgøret sluttede 17-16 (8-11) til Nørre Djurs HK. Uhørte cifre i en håndboldkamp på dette niveau.
"Jeg har aldrig været med til noget ligende," siger Erik Flak Jørgensen, cheftræner i Nørre Djurs HK.
"Det var i samtlige 60 minutter en forrygende og åben slagudveksling mellem to hold, der til tider spillede i et alt for højt tempo og forcerede, når de skulle afslutte. Det var en herrefight, hvor vores publikum i den grad levede med og nærmest bar os til sejren, da vi havde den inden for rækkevidde."
Hjemmeholdet havde Rasmus Secher Eldrup tilbage i truppen efter, at ungersvenden havde været nede og tanke både spilletid og selvtillid i et par kampe.
På grund af sygdom hos førstemålmand og målmandstræner Morten Dueholm i dagene op til kampen, startede hjemmeholdet med en træningsstærk Rasmus Henriksen i rammen, men han blev pillet ud allerede efter fem minutter, da Skovbakken havde smidt tre bolde i nettet bag ham uden, at hjemmeholdet kunne svare igen.
Nørre Djurs HK åd sig dog langsomt ind i kampen. Stillingerne undervejs var 2-4, 5-7 og 7-8 efter 25 minutters spil, før Skovbakken bragte sig foran med tre mål inden de sidste 30 minutter.
"Vores tema i pausen var, at Skovbakken mod slutningen af første halvleg også begyndte at begå de tekniske fejl, som vi havde for mange af i de første 30 minutter. Vi følte, at vi godt kunne nå op og tage dem i anden halvleg, hvis vi kunne gøre det bedre, når vi selv havde bolden," siger cheftræneren.  

Spændende afslutning

Med Mikas Korsgaard, Lars Jakobsen og håndskadede Bryan Mathew Odour som afgørende forsvarskæmper, og en Morten Dueholm, der gjorde det godt i målet, formåede hjemmeholdet at hænge på og komme tættere på topholdet.
Efter 45 minutter var stillingen 12-13, efter 50 minutter 13-15, før Nørre Djurs HK med to scoringer nåede op ved stillingen 15-15.
"Et minut og 55 sekunder før tid, blev vi ramt af vores blot anden udvisning i kampen, der blev ledet af to fremragende dommere, som tillod begge hold at spille lige til grænsen rent fysisk. Udvisningen gik ud over Mathias Nymark, men det fik de resterende til at stå sammen, som jeg aldrig har set det før, båret frem af publikum," lyder det fra en begejstret Erik Flak Jørgensen.
Ved stillingen 16-16 formåede Nørre Djurs HK's undertalsforsvar at presse Skovbakken til en afslutning fra fløjen, som Morten Dueholm effektivt 'lagde død'.
I modsatte ende formåede de fem markspillere, at rundbarbere Skovbakkens forsvar totalt, så en knaldhård aflevering fra Simon 'Ø' Østergaard fandt Henrik Pedersen i en gunstig position.
Den ærlige fighter gav sig fuldt ud i spilsekvensen, og så kunne Henrik Pedersen skrive matchwinner på visitkortet til publikums øredøvende jubel.
"Jeg havde ikke et roligt sekund, der skete simpelthen noget hele tiden i den kamp, og ret beset burde den havde endt 34-32, for chancerne var der i begge ender, men udnyttelsesgraden var minimal. Sikkert på grund af det høje tempo," siger Erik Flak Jørgensen.

Mælketænderne vokser

Hos Nørre Djurs HK spillede Bryan Mathew Odour kun forsvar - bortset fra halvandet angreb.
Derfor måtte ungdommen og fartspillerne trække læsset i bagkæden, og det gjorde de.
Mathias Nymark, Henrik Pedersen og Simon 'Ø' Østergaard spillede til tider hvirvelvindshåndbold, og førstnævnte, som Lokalavisen havde tippet til at score 3-4 mål efter hans målløse optræden i seneste kamp, gjorde som forudsagt.
Martin 'Bondemanden' Jensen blev topscorer med syv mål, og han har efterhånden samlet så meget kapital sammen i rygsækken, at han er sæsonens spiller i Nørre Djurs HK.
"En mand med det helt rigtige Nørre Djurs HK-DNA," roser cheftræneren.
Han og spillerne håber på ny publikumstilstrømning i Nørre Djurs Hallen lørdag, når Team Favrskov Håndbold kommer på besøg klokken 14:35.
Sejr til Nørre Djurs HK og ÅHG-sejr over HEI søndag, så rykker Glesborg-klubben foran HEI i stillingen og kan dermed med en sejr i sæsonens sidste turneringskamp sikre sig en plads i oprykningsspillet til 2. division.
Det er fremtidsmusik, men Nørre Djurs HK's unge mælketænder: Mathias Nymark Rasmussen, Mikas Korsgaard Christensen, Emil Søndergaard og Rasmus Secher Eldrup virker til at være klar til et tandskifte.

Nørre Djurs HK - Skovbakken, 3. division Herrer:

17-16 (8-11).

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Martin 'Bondemanden' Jensen 7 (2)
  • Mathias Nymark Rasmussen 3
  • Mikas Korsgaard Christensen 3
  • Henrik Pedersen 2
  • Rasmus Secher Eldrup 1
  • Simon 'Ø' Østergaard 1

Publiceret 22 March 2017 19:30