Åstrup/Hammelev-Grenaa har sikret sig endnu en sæson i 3. Division. Arkivfoto

Åstrup/Hammelev-Grenaa har sikret sig endnu en sæson i 3. Division. Arkivfoto

Divisionshåndbold:

Åstrup/Hammelev-Grenaa tabte igen – men redder livet

Åstrup/Hammelev-Grenaa tabte med 24-23 til ASA, men er takket være andre resultater sikker på at blive i 3. Division

Af
Af Martin Schultz

Åstrup/Hammelev-Grenaa har ikke haft heldet gennem de seneste kampe og led søndag endnu et smalt nederlag. For tredje gang i fire kampe tabte Åstrup/Hammelev-Grenaa med et enkelt mål, da holdet på udebane tabte med 24-23 til ASA i Aarhus.
Det satte Åstrup/Hammelev-Grenaa under pres i tabellen, hvor holdet ligger tredjesidst og i værste fald kunne blive hentet af Randers KFUM. Men mandag aften blev bekymring vendt til smil, da Viby IF kørte Randers KFUM over med en storsejr på 29-14.
”Nu kan Randers KFUM ikke nå os længere, og da ASA 1 rykker ud af 2. Division, så bliver det Skovbakken, Randers KFUM og ASA 2, som rykker ud. Vi bliver i 3. Division, og dermed har vi nået vores målsætning. Så jeg er en glad træner,” siger Åstrup/Hammelev-Grenaas træner Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Åstrup/Hammelev-Grenaa havde ellers satset på selv at ordne paragrafferne ved at vinde kampen over ASA i kampen i Frederiksbjerghallerne i Aarhus, men det blev altså endnu engang til et snævert nederlag.

Kunne ikke hente ASA i 2. halvleg

I kampen mod ASA første gæsterne fra Åstrup/Hammelev-Grenaa de første 20 minutter med 1-2 mål, men kom umiddelbart før pausen bagud med tre mål, da hjemmeholdet i en god periode fik vendt kampen.
”Det forspring havde vi svært ved at hente, men kort før tid var vi lige ved at nå op. 30 sekunder før tid var vi bagud med et mål og var lige ved at stjæle bolden. Vi havde bolden de sidste fem sekunder, men kunne ikke nå at afslutte vores angreb,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
”Angrebsmæssigt spillede vi en fin kamp, men vi havde problemer med en ny spiller på ASA's hold, som vi ikke kendte før, og som vi gik over til at mandsopdække ti minutter ind i 2. halvleg.”
Kathrine Kristensen blev topscorer med fem må, hvoraf de fire blev scoret på straffekast.
”Vi spillede os igennem til flere gode chancer, og kunne med lidt held have fået flere straffekast i situationer, der kunne være vippet til vores fordel,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.

Sikker på endnu en sæson i 3. Division

Åstrup/Hammelev-Grenaa havde satset på at få en sejr mod ASA 2, som nu må rykke ud, fordi ASA's førstehold rykker ud af 2. Division og ned i 3. Division og dermed skubber sit andethold ud af 3. Division.
”Vi ville gerne have vundet og selv afgjort sagerne, men nu fik vi hjælp af Viby IF, som med sejren over Randers KFUM holdt dette hold under stregen. Vi var meget tæt på at få point, men måtte bide negle indtil mandag aften,” siger Jan ”Bimmer” Ring Hansen.
Kathrine Kristensen spillede en fin kamp og scorede sikkert på holdets fire straffekast. Også Louice Dueholm havde en rigtig god periode i kampen.
”Vi gjorde mange ting rigtigt og kunne med lidt held have fået lidt flere straffekast. Men ASA er et godt hold,” siger en trods alt tilfreds Jan ”Bimmer” Ring Hansen, efter at Vibys sejr mandag aften over Randers KFUM sikrede Åstrup/Hammelev-Grenaa endnu en sæson i 3. Division.
Åstrup/Hammelev-Grena spiller søndag mod Aarhus Fremad og spiller torsdagen efter sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod CHK fra Aarhus. 

Kampfakta

3. Division Damer Pulje 3
ASA Århus 2 – Åstrup/Hammelev-Grenaa 24-23
Søndag 19. marts kl. 13.30 i Frederiksbjerghallerne

Åstrup/Hammelv-Grenaa's målscorere:
Kathrine Kristensen 5 (4)
Mette Kathrine Jakobsen 4
Louice Dueholm 4
Mathilde Møller Bachmann 3
Johanne Frey Laursen 3
Cecilie Bachmann 2
Mette Just Paulsen 1
Natascha Kejser Hammershøj 1

Åstrup/Hammelev-Grenaa's hold:
Louice Dueholm
Jessica M. Rasmussen
Heidi Schumacher Nettermann
Mette Kathrine Jakobsen
Natascha Kejser Hammershøj
Mathilde Møller Bachmann
Johanne Frey Laursen
Kathrine Kristensen
Lea Schmidt Nielsen
Cecilie Bachmann
Mette Just Paulsen

Publiceret 22 March 2017 16:48