Venstre eller Borgerlisten? Gunnar Sørensen vil bruge weekenden til at blive afklaret om sin politiske fremtid. Arkivfoto

Venstre eller Borgerlisten? Gunnar Sørensen vil bruge weekenden til at blive afklaret om sin politiske fremtid. Arkivfoto

KV17:

Kendt Venstre politiker bejler til kriseramte Borgerlisten

Gunnar Sørensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Syddjurs, klar til at forlade Venstre til fordel for Borgerlisten Syddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lokalavisen kunne tidligere i denne uge fortælle, at Borgerlisten Syddjurs opgiver at stille med en liste til kommunalvalget tirsdag 21. november 2017.
Simpelthen, fordi det har været umuligt at skaffe kandidater med en politisk tyngde, men nu kan det være, at Borgerlisten Syddjurs alligevel bliver nødt til at genoverveje.
Gunnar Sørensen, byrådsmedlem for Venstre og i denne periode formand for Arbejdsmarkedsudvalget, er klar til at forlade Venstre til fordel for et spidskandidatur hos Borgerlisten.
“Jeg har længe overvejet at forlade Venstre af årsager, som jeg ikke vil fortælle nøjere om i pressen. Helt overordnet synes jeg, at vi er blevet et parti, der bare er blevet for tilfredse med at administrere Syddjurs Kommune, fordi vi har borgmesterposten (Claus Wistoft, red.),” lød det fra Gunnar Sørensen, da Lokalavisen talte med ham fredag aften.
“Jeg synes, vi forsømmer at rejse relevante politiske dagsordener, hvor vores udgangspunkt er mere liberalt. Jeg fornemmer, at der i gruppen er opbakning til, at vi i den kommende byrådsperiode skal arbejde tæt sammen med Socialdemokratiet, og det kan jeg slet ikke se noget formål med.”
Lokalavisen erfarer, at Gunnar Sørensen på byrådsgruppens seneste møde forud for onsdagens byrådsmøde kritiserede hele sagsbehandlingen om fremtidens bespisning af ældre mennesker på plejecentrene.
"Folk kender min holdning. Det er hykleri, at snakke om, at madduften skal tilbage på plejecentrene. Den har aldrig været der. Heller ikke før vi etablerede Djurs Mad sammen med Norddjurs," siger Gunnar Sørensen.
 

Tilsagn fra flere

Gunnar Sørensen, der er gårdejer på Mols, siger til Lokalavisen, at han er i kontakt med flere borgere på Mols og Helgenæs, der melder sig som kandidater til Borgerlisten, hvis han tager springet.

“Jeg har ikke orienteret hverken Claus Wistoft eller andre i Venstre, for det var først, da jeg læste, at Borgerlisten ikke opstiller, at jeg besluttede mig for at tage et møde med Borgerlistens koordinationsudvalg. Vi skal snakke sammen her i weekenden, og jeg vil selvfølgelig kræve, at jeg har den fornødne opbakning.”
Da Lokalavisen talte med Gunnar Sørensen fredag aften, sagde han, at han ville orientere Venstres formand i Syddjurs, Tommy Beck Kobberøe, og borgmester Claus Wistoft lørdag formiddag.

Går selv, hvis ...

Hvis Gunnar Sørensen bliver kandidat for Borgerlisten, bliver han ekskluderet af Venstre. Sådan siger partiets vedtægter.
“Så langt kommer vi ikke,” forskrer han.

“Jeg er klogere efter weekenden, og hvis det viser sig, at det bliver til noget med Borgerlisten, så melder jeg mig hurtigst muligt ud af Venstre.”

Gentage forsøg fra Lokalavisens side fredag aften på at få en kommentar fra Ole Brus Sørensen, formand for Borgerlistens koordinationsudvalg, og Borgerlistens mangeårige mastermind, tidligere byrådsmedlem Jørgen Brøgger, førte ikke til held.

Lokalavisen forfølger sagen lørdag ...

Publiceret 01 April 2017 07:00