Henriette Vendelbo forsøger nu at finde fodfæste i lokalpolitik generelt. Ved kommunalvalget opstiller hun for Konservative Norddjurs. Foto: Arkivfoto

Henriette Vendelbo forsøger nu at finde fodfæste i lokalpolitik generelt. Ved kommunalvalget opstiller hun for Konservative Norddjurs. Foto: Arkivfoto

KV17:

Konservative disker op med en ægte overraskelse

Vindmølledebattøren Henriette Vendelbo har meldt sig ind hos Det Konservative Folkeparti og opstiller for partiet til kommunalvalget

Af
Af Lars Norman Thomsen

Konservative Norddjurs opstiller en ægte overraskelse på sin liste til kommunalvalget.
Det er ingen ringere end Henriette Vendelbo, vindmølledebattøren fra Sorvad, der om nogen stod i spidsen for den folkelige modstand mod vindmølleprojekter på land. En debat, der strakte sig over fem år, og sluttede i juni 2016 med, at alle tre planlagte vindmølleprojekter på land, Hevring Ådal, Søby og Aalsrode blev lagt ned.
Tidligere har Henriette Vendelbo overfor Lokalavisen afvist, at lokalpolitik var noget for hende.
Læs også: KV 2017: Henriette Vendelbo takker nej til politik
På mandagens opstillingsmøde blev det imidlertid en kendsgerning, at Henriette Vendelbo opstiller som nummer to på listen efter nuværende kommunalbestyrelsesmedlem Benny Hammer.
Benny Hammer siger, at han har haft en dialog kørende med Henriette Vendelbo i et stykke tid, som har ført til, at hun nu er indstillet på at sparke en dør ind til en kommende kommunalbestyrelse.
Benny Hammer var i vindmølledebatten fra start til slut selv modstander af vindmølleprojekterne på land, ligesom han var modstander af det kuldsejlede havvindmølleprojekt ud for Grenaa Havn.
Hammer er ikke så konservativ, at det gør noget og tilhører den socialkonservative del af partiet. Enkelte har endog forvekslet ham med en radikal.
"Det lykkedes os at få lavet en liste med syv navne, som fortsat er åben for nye kandidater. Jeg håber, at kommunalvalget kan give os stemmer nok til at få et mandat mere. Det har jeg ikke oplevet i de 16 år, hvor jeg har været med."

Publiceret 04 April 2017 21:43