Morten D.D. tager tirsdag aften i Hyllested Forsamlingshus en tour de force gennem den danske sangskat

Morten D.D. tager tirsdag aften i Hyllested Forsamlingshus en tour de force gennem den danske sangskat

Kultur:

En kratlusker boltrer sig i den danske sangskat

Lyt til den passionerede naturelsker Morten D.D. i Hyllested Forsamlingshus, når han går på strandhugst i kendte danske sange for at afsøge deres samspil med og påvirkning fra naturen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Naturvejleder og museumsinspektør Morten D. D. Hansen er en af landets mest kendte naturformidlere. Man har indtryk af, at han nærmest bor i den grønne lund.
I mange år har han underholdt avislæsere, tv-seere og radiolyttere med sine begejstrede fortællinger fra naturen, og der er altid en hær af naturelskere med i hans kølvand, når han tager på en vandring i Nationalpark Mols Bjerge. Senest, da han inviterede interesserede med til at komme tæt på de 12 vildheste i bakkerne på Mols.

Digterne og naturen

Når Morten D.D. gæster Hyllested Forsamlingshus tirsdag 5. april, bliver det imidlertid ikke i vandresko eller gummistøvler, men med en sangbog fyldt med danske klassikere under armen.
Han vil tage publikum med på en tour de force af en rundtur i den danske sangskat for at afsøge, hvordan naturen har inspireret de danske digtere, og de har taget farve af den.
Den danske sangskat er én lang fortælling om den danske natur, sådan som den var for 100 og 200 år siden. Fra Jeppe Åkjærs folkekære digtsamling, 'Rugens Sange – og andre digte', som med sine smukke poetiske digte om naturen og bondelivet, er blevet evergreen i mange danske hjem over Thøger Larsens 'Danmark, nu blunder den lyse nat' til Ludvig Holsteins 'Det er i dag et vej'.
Morten D.D. begynder klokken 19.30 skarp og vær klar på, at når denne naturens ankermand og forkæmper er kommet i gang, er han svær at stoppe.

Publiceret 04 April 2017 10:13