Brian Fogsgaard Jensen er ølsælger for netop Fur Bryghus, som han ekstraordinært anmelder i denne klumme.

Brian Fogsgaard Jensen er ølsælger for netop Fur Bryghus, som han ekstraordinært anmelder i denne klumme.

Ølklumme:

Det er Furs tur til påske

Klummeskribent giver Fur en omgang her op til påske.

Af
Af Brian Fogsgaard Jensen

Selling. Salgskonsulent

ølentusiast

topbier ølsmagninger

Budskabet med ølklummen har siden den første blev trykt i 2010, at nyde færre men bedre øl.
Jeg er salgskonsulent for netop Fur Btyghus, og har derfor tidligere afholdt mig fra at anmelde øl fra Fur. Men i anledning af Påsken er det endelig Furs tur.

FUR Påskefrokost 2,7 %

Det er en værdig efterfølger til FUR Julefrokost. Årets Bedste Nye Øl 2016 i kategorien fra 0 til 4 % kåret af foreningen af danske ølentusiaster.
Genstand for kopiering fra Gedser til Skagen. Påskefrokost er på kun 2,7%, men smager af rigtig øl. Nyd en flaske med god samvittighed, hvis du skal køre bil hjem fra påskefrokosten, da 0,5 liter kun svarer til 0,9 genstand.

Brian Fogsgaard Jensen er ølsælger for netop Fur Bryghus, som han ekstraordinært anmelder i denne klumme.

Brian Fogsgaard Jensen er ølsælger for netop Fur Bryghus, som han ekstraordinært anmelder i denne klumme.

FUR Påskebryg

Det er en english strong ale på 7,7% Fyldig smag af mørk malt og aromahumle er den perfekt til påskelam.
I 2011 blev den kåret som den bedste Påskebryg i Go"morgen Danmark på TV2 af skuespiller Bjarne Henriksen. Er du til mørk øl, bør du prøve denne flotte ale.

FUR Påske Pale Ale

Øllen er på 5,2%, og er af typen American Pale Ale. Dejlig aromatisk og frugtagtig smag med en let bitter afslutning. De to amerikanske humletyper Cascade og Simcoe, giver denne ale en frisk smag, med noter af fyrrenåle og citrus. Lys ravfarvet og letdrikkelig til påskens fiskebord.

FUR Vulcano Påskebryg

En god stærk pilsner på 6,0%. Smagen er fyldig og velkendt for folk der foretrækker en pilsner til maden.
Som alle øl fra Fur er denne også brygget på det unikke Fur vand. Vandet er nemlig filtreret gennem lag af moler og aske, som bevirker at vandet er meget blødt og fint. Vandet er faktisk så, godt at det sælges det på flaske, men brygmester Flemming foretrækker at brygge øl på det gode vand.

Gratis færge til Fur

På Fur Bryghus er påsken også starten på den nye sæson, for bryghusets restaurant, som drives af min kollega Danni Boysen. Danni"s team af kokke og tjenere, serverer traditionelle kolde og varme retter primært fremstillet af udsøgte råvarer fra nærområdets leverandører.
Igen i år er der en stor påskebuffet, som tiltrækker folk langvejs fra. Og netop øl matcher klart bedst, de retter som serveres til en traditionel dansk påskefrokost.
Der bliver trængsel til og fra Fur, når Fursund Færgeri lokker med gratis overfart, fra den 7. april til den 8. maj. Er vejret godt kan du næsten altid finde plads på terrassen, til at nyde en frisktappet øl med udsigt til bryghusets nybyggeri.
Restauranten og bryghusets mange gæster har betydet at bryghusets ejer Mildred Fog, har valgt at udvide de nuværende rammer med 872 kvadratmeter.
Byggeriet rummer en festsal og mere plads til køkkenet. Så tag en tur til flotte Fur og smag på påsken.

Publiceret 11 April 2017 10:00