Tove Fisker Jepsen. Stor krukke. Muffelbrændt.

Tove Fisker Jepsen. Stor krukke. Muffelbrændt.

Fernisering hos Babette på Mols:

Hulemalerier, klovne og keramik

Billedkunstneren Lisbeth Graae i godt selskab med keramiker Tove Fisker Jepsen i Galleri babette i Knebelbro

Af
Af Martin Schultz

Der er fernisering Skærtorsdag kl. 13, når billedkunstner Lisbeth Graae viser sine værker i sit eget Galleri Babette i Knebelbro sammen med værker af keramiker Tove Fisker Jepsen.
De to kunstnere klæder hinanden godt i et samspil mellem værker på væggene og de keramiske arbejder på gulvet. Tove Fisker Jepsen har arbejdet næsten 25 år på tegnestuer med arkitektur og dermed formgivning og æstetik som omdrejningspunkt. Sideløbende deltog hun i en del kurser i tegning, akvarel, modellering og keramik. Hun uddannede sig derefter på Århus Kunstakademi i perioden 1995-1999 med afgang fra stentøjsafdelingen, hvor hun blev undervist af keramiker Anne Fløche, som er bosat lokalt i Thorup.
Tove Fisker Jepsens rustikke og unikke krukker giver associationer til arkæologiske fund, men det er der en årsag til, for hun er stærkt inspireret af præhistorisk keramik fra mange kulturer, især Kina, men også fra islamisk dekorations- og bygningskunst. De keramiske krukker bliver muffelbrændt/ røgbrændt med tang fra Læsø ved ca. 1050 grader, hvorefter de behandles med bivoks.

Hulemalerier og klovne

Også Lisbeth Graae rækker tilbage til forhistorien i sine huleparafraser, som er inspireret af hulemalerierne i Lascaux i Sydfrankrig.
”De gamle hulemalerier fra palæolitisk tid er med deres rytmik, deres åndelige spændstighed og nerve en uudtømmelig inspirationskilde, som inspirerer mig som en nutidig kunstner til at parafrasere over væggenes motiver i mit eget formsprog,” siger Lisbeth Graae.
Lisbeth Graae udstiller også sine notationer, som er nonfigurative malerier, billeder, der er malet med en spontan ekspressivitet, samt sine klovnebilleder.
Cirkus- og klovnebilleder er en motivverden, som Lisbeth Graae har dyrket i mange år.
Efter ferniseringen står udstillingen til 5. juni med åbningstider fredag til søndag kl. 13 - 17 samt efter aftale.

Lisbeth Graae.

Lisbeth Graae.

Publiceret 11 April 2017 15:30