Jørn Juul Sørensen, frontman for Det Radikale Venstre i Norddjurs. Arkivfoto

Jørn Juul Sørensen, frontman for Det Radikale Venstre i Norddjurs. Arkivfoto

KV17:

Valgbussen kører med fem Radikale

Jørn Juul Sørensen træder frem fra baglandet og tager spidsen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det Radikale Venstre har aldrig været tæt på at få en plads i Norddjurs Kommunalbestyrelse. I 2009 stemte blot 245 vælgere på partiet, mens det blev lidt bedre i 2013, hvor 324 krydsede Radikal.

Det Radikale Venstre har i de fire år, der snart er gået siden seneste kommunalvalg, udelukkende været repræsenteret ved Jørn Juul Sørensen, Grenaa, i den offentlige debat.

Jørn Juul Sørensen har været flittig læserbrevsskribent og kommentator på de sociale medier. Derfor er det oplagt, at det nu er ham, som tager førstepladsen på Det Radikale Venstres liste til kommunalvalget tirsdag 21. november.

Det blev en realitet på partiets kombinerede generalforsamling og opstillingsmøde på Fregatten Jylland Ebeltoft.

Når generalforsamling og opstillingsmøde var henlagt til det gamle skib i Ebeltoft Havn, er det ikke, fordi Det Radikale Venstre er blevet krigeriske og helt har glemt partiets fortid og Viggo Hørups “Hvad skal det nytte” holdning til forsvarsbevillinger, men udelukkende fordi, at Det Radikale Venstre har fælles partiforening med partifællerne i syd.

Valgets benjamin

Efter Jørn Juul Sørensen følger purunge Mathilde Teddy Christensen, Ramten, på blot 18 somre.

Hun må kandidere til titlen som kommunalvalgets benjamin.

Tredjepladsen indtages af Else Brask, Grenaa, der er Jørn Juul Sørensens bedre halvdel, mens Svend Arup, Gjerrild, besætter plads nummer fire.

Anna-Birgitte Krabbe, Vivild, slutter den foreløbige liste, for der er plads til flere.

Tror på flere

“Både i Norddjurs og Syddjurs holder vi listerne åbne frem til 21. september, og der er i begge kommuner en forventning om, at vi får flere med,” siger Jan Kjær Madsen, Hornslet, byrådsmedlem i Syddjurs, og i det forgange år formand for partiforeningen.

Om han fortsætter på denne post i valgåret afgøres, når bestyrelsen træder sammen første gang.

Michael Skaaning Johansen, Ryomgård, blev nyvalgt til bestyrelsen. Han afløser Jørn-Peder Larsen, Ebeltoft.

“Der deltog 22 i generalforsamlingen, og det er langt flere end tidligere. Netop derfor vejrer vi morgenluft forud for valget,” siger Jan Kjær Madsen, der selv er spidskandidat i Syddjurs, hvor foreløbig syv har indvilget i at opstille.

Danmark skævrides

Generalforsamlingen diskuterede byfornyelsesprojekter og havbrug. Det sidste er Det Radikale Venstres største politiske hadeobjekt lige nu.

“Vi diskuterede også den skævvridning af Danmark, som VLAK-regeringen er på vej til at acceptere med dens planer om at sløjfe midlerne til byfornyelse i 2018 og 2019, og sætte byfornyelsesmidlerne til knap 83 mio. kroner i 2020, som er en halvering sammenlignet med puljens størrelse i år,” siger Jan Kjær Madsen.

For Det Radikale Venstre er det med til at øge ubalancen i Danmark og i særdeleshed på Djursland.

“Sidst vi så det, er kun ganske få uger siden, da Djursland ikke fik del i puljen til bedre bredbåndsdækning, der er bydende nødvendigt for at få unge familier til at flytte til Djursland og for at kunne drive en moderne erhvervsvirksomhed,” siger Jan Kjær Madsen, der umiddelbart forventer, at der vil blive gennemført færre eller muligvis ingen byfornyelsesprojekter i hverken Norddjurs eller Syddjurs i de kommende år, hvis kommunerne går glip af en statslig medfinansiering.

Publiceret 11 April 2017 15:54