Apoteker Lars F. Nøgaard (tv), Grenaa Apotek, og regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen, Grenaa, er begge enige om, at får Grenaa status som B-vagtapotek af Lægemiddelstyrelsen, så er det den optimale løsning for borgerne i Grenaa og opland. Foto: Lars Norman Thomsen

Apoteker Lars F. Nøgaard (tv), Grenaa Apotek, og regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen, Grenaa, er begge enige om, at får Grenaa status som B-vagtapotek af Lægemiddelstyrelsen, så er det den optimale løsning for borgerne i Grenaa og opland. Foto: Lars Norman Thomsen

Apotek:

Grenaa fik nøk i den rigtige retning

Regionsrådet har indstillet Grenaa til at huse et såkaldt B-vagtapotek med medicinsalg til kl. 21 på hverdage

Af
Af Lars Norman Thomsen

Oprindeligt lå det i kortene, at Grenaa fra 1. januar 2018 måtte nøjes med et såkaldt C-vagtapotek, men Regionsrådet bøjede af, da det endelige høringssvar til Lægemiddelstyrelsen skulle files til.

I stedet indstillede Regionsrådet i sit høringssvar, at Grenaa får status som B-apotek.

Det betyder i praksis, at åbningstiden i hverdagene kan blive 8-21 i stedet for 8-19 fra årsskiftet.

Bedste løsning

Det er den bedst mulige løsning for Grenaa og borgerne i oplandet, forsikrer både det lokale regionsrådsmedlem Niels Erik Iversen (S) og apotekter Lars F. Nørgaard, Grenaa Apotek.

“Det var den løsning, som jeg selv har argumenteret for,” siger Lars F. Nørgaard.

“Det er den bedst opnåelige løsning for en by som Grenaa med dens beliggenhed og med et stort opland,” tilføjer han.
Niels Erik Iversen er enig.

Det er den samme løsning, som han har arbejdet på at få Regionsrådet med på.
Hvis Lægemiddelstyrelsen, der træffer den endelige afgørelse, følger Regionsrådets høringssvar, kommer Grenaa i bås med byer som Viborg, Silkeborg, Horsens og Holstebro.
“Jeg anser det for at være en forbedring af serviceniveauet, hvis Grenaa får lov til at være B-vagtapotek,” siger Niels Erik Iversen.
“I dag har Grenaa åbent til 18.30 fra mandag til torsdag og til klokken 18 fredag. Fra 1. januar hedder åbningstiden altså til klokken 21, hvis vi får vores forslag godkendt af Lægemiddelstyrelsen,” påpeger Iversen.
Grenaa Apotek er et af 16 apoteker i ni byer i Region Midtjylland, der i dag har tilkaldevagt uden for normal åbningstid.

Vagtlægeordning

Tilkaldevagt betyder, at en farmaceut/farmakonom kan kontaktes telefonisk ved akut behov for medicin. Efterfølgende aftales et tidspunkt, hvor apotekets personale vil være til stede på apoteket.

Når den nye bekendtgørelse om apotekernes vagttjeneste træder i kraft 1. januar 2018, bliver det nu regionernes opgave at sikre borgerne adgang til medicin i tidsrummet 24 til 06. Det bliver således fra årsskiftet vagtlægen, der har medicin med ud til borgerne i nattetimerne.

I regionsrådets indstilling til Lægemiddelstyrelsen foreslås følgende :

A-vagt apoteker: Aarhus, Herning og Randers

  • Vagtordning: Alle årets dage: 6-24

B-vagt apoteker: Holstebro, Grenaa, Viborg, Silkeborg og Horsens

  • Vagtordning: 
  • Hverdage: 8-21
  • Lørdag: 8-9 og 18-21 (plus apotekernes almindelige åbningstid om lørdagen)
  • Søn/helligdage: 10-15
  • C-vagt apoteker: Lemvig, Ringkøbing og Skive
  • Vagtordning:
  • Hverdage: 8-19
  • Lørdag: 8-9 og 16-18 (plus apotekernes almindelige åbningstid om lørdagen)
  • Søn/helligdage: 10-13

Publiceret 03 May 2017 19:55