To generationer Hennings på trappen på Tingvej 36: forrest Louise Duch-Hennings, Oliver Schriver Hennings og Jeanette Hennings. Bagved Hans Hennings og Jonas Lysdahl. Foto: Martin Schultz

To generationer Hennings på trappen på Tingvej 36: forrest Louise Duch-Hennings, Oliver Schriver Hennings og Jeanette Hennings. Bagved Hans Hennings og Jonas Lysdahl. Foto: Martin Schultz

Hornslet:

Flere generationer folder sig ud i kendt hus

Den unge generation er rykket ind i bogtrykkerens ejendom på Tingvej i Hornslet

Af
Af Martin Schultz

For ikke mange år siden var ejendommen på Tingvej 36 synonym med Hornslet Bogtrykkeri. Men træder man i dag opad trappen på Tingvej og ind i huset, så mødes man af garn, babytøj og andre kreative og bløde oplevelser.
Går man videre i huset, møder man trykkeriet med det mest moderne digitale udstyr, for produktion af tryksager er stadig en kerneaktivitet i det hus, som i over 100 år har rummet familien Hennings' aktiviteter.
Går man op på 1. salen over trykkeriet, møder man to helt unge iværksættere, som arbejder med IT og grafisk produktion. Den ene Oliver Schriver Hennings er 19 år og 5. generation i familien og tip-oldebarn efter Axel Hennings, som i marts 1908 kom til Hornslet og etablerede sig på Tingvej 36 og startede den familievirksomhed, som gennem generationer satte sig præg på Hornslets erhvervsliv.
”Vi har i dag et hus, som er fyldt med familieliv og entreprenørskab,” siger Jeanette Hennings, som er direktør i Hornslet Bogtrykkeri og også driver forretningen Loulou Design & Garn sammen med datteren Louise Duch-Hennings, som også bor privat i ejendommen og venter sit andet barn. Sønnen Pascal på to år er 6. generation af Hennings-familien på Tingvej

Moderne med strik

Mens Jeanette Hennings sammen med sin mand Hans driver Hornslet Bogtrykkeri som en moderne produktionsvirksomhed med kopicenter og digital trykmaskine, så er den unge generation i gang med at fylde helt nye aktiviteter ind i huset side om side med deres forældres virksomhed.
Loulou Design & Garn er en kreativ hule at stikke hovedet ind i, for her har Louise Duch-Hennings lagt stilen med færdigstrikket tøj til de allermindste fra 0 til 18 måneder.
”Samtidig sælger vi strikkepinde, hæklenåle, knapper og andet hobbyudstyr, hvis man selv vil strikke eller hækle,” fortæller Louise Duch-Hennings.
”Samtidig udstiller vi prøver på nogle af de bøger, som bliver produceret i trykkeriet, ligesom vi også har andre kreative og sjove ting til salg fra folk i vores netværk,” siger Jeanette Hennings om det spændende udvalg af brugsting, gaveartikler og gør-det-selv ting i forretningen.

Unge iværksættere

På 1. salen over trykkeriet har to kammerater på 19 år deres iværksætter-rugekasse, for Oliver Schriver Hennings og Jonas Lysdahl går begge i 3. g og driver deres virksomheder med grafisk produktion og IT-løsninger ved siden af gymnasiet.
”Efter studentereksamen tager jeg et år i min egen virksomhed,” siger Oliver, som med det mest moderne digitale udstyr arbejder med grafisk formgivning, illustration og animation, og som på denne måde føjer sig fint i familien af selvstændige med grafisk produktion som område.
Både Oliver Schriver Hennings og Jonas Lysdahl har allerede en kreds af kunder de arbejder for.
”Tingvej 36 er et hus med flere tidslommer, for her har vores familie levet og arbejdet i over 100 år. Og vi finder mange spor efter historien i huset,” siger Hans Hennings.
”Men samtidig er huset i dag en base, hvor familieskab, interesser og kreativitet flyder sammen, ”siger Jeanette Hennings.
Fortid, nutid og fremtid smelter sammen på en måde, som altid har kendetegnet familien Hennings på Tingvej 36.

Publiceret 03 May 2017 13:06