Tre brasilianere (fra v.): Guilherme Lorenzi Schelski, Allex Titton og Felipe Soares, alle undervisere på Brazil Football College og med hos FC Djursland, kæmper sammen med resten af FC Djursland truppen en hård kamp for at holde trit med de bedste hold i Jyllandsserien-1. Foto: Lars Norman Thomsen

Tre brasilianere (fra v.): Guilherme Lorenzi Schelski, Allex Titton og Felipe Soares, alle undervisere på Brazil Football College og med hos FC Djursland, kæmper sammen med resten af FC Djursland truppen en hård kamp for at holde trit med de bedste hold i Jyllandsserien-1. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold - Jyllandsserien:

Barske tider for FC Djursland

Førsteholdet fik bank med 7-0 lørdag i Jyllandsserien, og U19-holdet tabte uden at spille, fordi der var ikke folk nok til at stille et hold

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djurslands bedste hold i Jyllandsserien-1 får kærligheden at føle i øjeblikket. Mange skader og en smal trup, hvor mange unge skal bære langt mere end godt er, har ikke været det bedste udgangspunkt for forårets oprykningsspil.
Det seneste nederlag på hele 7-0 (3-0) til Nørresundby på udebane i Limfjordsbyen gjorde ondt.
Cheftræner Aroldo Strack skulle da også lige bruge et par dage til at sunde sig og fundere over fremtiden.
"Selv om vi manglede skadede støttespillere som Emil Bjerre Busk, Christian Fløjborg og Guga (Lucas Dambros da Silva, red.), og at Jesper Sørensen gik i stykker, så må vi aldrig tabe en fodboldkamp med 7-0 og på den måde, som det skete. Vi slog op i banen mod slutningen og hentede også et par gule kort, fordi spillerne var frustreret," siger Aroldo Strack. 
Han har ingen patentløsninger på, hvordan fodboldoverbygningens flagskib skal komme ud af det spillemæssige tomrum, som truppen tydeligvis er havnet i.
"Vores mange unge spillere er store talenter, men lige nu lærer de at spille seniorfodbold på dette niveau på den hårde måde, og det er ikke godt i længden, hvis de unge skal bære for meget. Men vores situation er sådan lige nu, fordi vi i julepausen mistede afgørende støtter som Daniel Skak, Nicolai Jarsmer og Paulo Maiciel. De tre har vi ikke kunnet erstatte."
"Mod Nørresundby vinder vi ikke en nærkamp overhovedet, og så taber man fodboldkampe. Vi møder fysisk stærke hold, som på de fleste pladser har langt flere kilo at gøre med end os. Derfor har vi det svært."
Cheftræneren understreger, at han ikke giver op, men tværtimod vil arbejde endnu hårdere.
"Vi kan bruge foråret til at lære, men det er ikke nok for mig. Jeg vil rykke op, og derfor bliver vi nødt til i FC Djursland, bestyrelse, daglig ledelse og trænere, at snakke fremtid og blive enige om, hvordan vi ser den."

Kan ikke hekse

FC Djurslands direktør Finn Pedersen kan heller ikke øje hurtige løsninger lige nu og her.
"Det er klart, at det koster med de mange skader, og ligeledes, at vi mistede mange spillere i julepausen," siger Finn Pedersen.
"Vi har ingen penge til at trylle med, og derfor kan vi ikke gå til Aarhus og pege de spillere ud, som vi gerne vil have til FC Djursland. Det bliver aldrig sådan, at spillere skal have penge eller andre goder for at spille i Jyllandsserien," understreger direktøren.
Det er tydeligt for enhver, at FC Djursland ikke appellerer til lokale serietalenter med erfaring fra nogle år i seniorfodbolden.
"Vi vil gerne satse på lokale seniorspillere, der vil træne lidt mere end i deres hjemklubber, men det er en udfordring, at de pågældende spillere ofte stiller som krav, at de skal vide sig sikre på en startplads på holdet på forhånd, og det kan vores træner naturligvis ikke love dem."
Finn Pedersen køber uden at kny, at det ikke er god stil for FC Djursland A/S, at U19 holdet i seneste spillerunde ikke kunne stille hold og derfor måtte krybe til korset og tabe uden kamp.
"Det skyldes, at førsteholdet i Jyllandsserien-1 har vores førsteprioritet, og når Aroldo vurderer, at vores U19 spillere er stærkere end spillere fra Grenaa IFs Serie 2 hold, så går det ud over U19 holdet, når der skulle 7-8 unge spillere med til Nørresundby samme dag, som U19 holdet skulle spille."

Tilbage på sporet i næste sæson

Bestyrelsesformand i FC Djursland, Søren Hoffmann Hansen, fortæller, at bestyrelsen er i tænkeboks med hensyn til fremtiden.
"Vi kan se, at vores trupper er for små, hvis vi kigger på Jyllandsserien, U19 og Grenaa i Serie 2 under et, men det er svært at at gøre dem større og bredere, fordi der er de spillere i området, som der nu er," siger bestyrelsesformanden.
"Foråret er gratis for Jyllandsserien i den forstand, at vi ikke kan rykke ned. De unge betaler hårde lærepenge, men de får også hår på brystet, som de vil kunne bruge senere i deres fodboldliv. Om 2-3 år er de unge flyvefærdige, hvis vi er dygtige nok til at holde på dem."
Søren Hoffmann Hansen kigger frem mod næste sæson.
"Her er målet, at vi igen skal være stærke nok til at bruge efteråret til at rykke op i Jyllandsserien-1 og atter spille med om oprykning til Danmarksserien."
"Derfor handler det om, at vi får sat en trup sammen, der har en god chance for at opfylde dette mål. Det er der, vi står."
En sportschef med et indgående kendskab til lokalfodbolden på Djursland står ikke øverst på dagsordenen.
"Vi har da folk, som vi gerne vil tilknytte organisationen, men de pågældende skal også kunne se sig selv i sådan et job og være klar til at bruge den nødvendige tid. Det er ofte det sidste, det kniber med, fordi de også skal passe et fuldtidsjob ved siden af," siger Søren Hoffmann Hansen.
FC Djursland møder lørdag Aalborg Freja på HSM Arena klokken 15. Lasse Strandberg tidligere lynhurtig kantspiller i 1. division hos Vendsyssel FF  (Hjørring), den teknisk dygtige Mikkel Rømer og Chris Jensen (tidligere Hobro) er tre af de store profiler hos gæsterne.
 

FC Djursland stillede med følgende mod Nørresundby IF:

 1. Guilherme Lorenzi Schelski (B)
 2. Jesper Sørensen (V)
 3. Jacob Munk Christensen (U)
 4. Felipe Soares (B)
 5. Kristian Kaagh (V)
 6. Brian Johansen (V)
 7. Allex Titton (B)
 8. Søren Koch Østergaard (U)
 9. Mathias Severinsen (U)
 10. Frederik Laursen (U)
 11. Janus Tranæs Didriksen (U)
 12. Jacob Toxbro Andreasen (U)
 13. Joachim Gotfred (V)
 14. Rasmus Brasch (U)
 • V = Voksen seniorspiller
 • B = Brasilianer
 • U = Ungsenior

Publiceret 03 May 2017 14:45