Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Norddjurs:

Toubro Børneby har brug for hjælp - Børneby Mølle har brug for fred

Af Mette-Frida Ploug (mor til to elever, samt medlem af bestyrelsen i Børneby Mølle), Hoedvej 21, Ålsø, 8500 Grenaa:

"Lad mig først slå fast med syvtommer søm, at dette ikke er et angreb på Toubro Børneby. Jeg er tilhænger af Børnebyerne og de små landsbyskoler, idet jeg mener, at det er godt at der er forskellige tilbud i kommunen, da der findes en del børn, som ikke trives i de store sammenhænge!

Alligevel kan jeg ikke lade være med at undre mig og endda føle mig en anelse provokeret over dét borgermøde, der skal finde sted i Toubro Børneby i aften.
Over de sidste 15 år har Børneby Mølle måttet kæmpe for sin overlevelse, idet der åbenbart ikke kan være besparelser på børne-unge området uden, at Børneby Mølle er det første, der popper op i hovedet på dem, der laver forslagene - lige nu er det vores specialklasser vi må forsvare.
Så er det jeg spørger: Er det rimeligt, at man i Børne- og Ungdomsudvalget nu vil bruge ressourcer på at styrke Toubro Børneby samtidig med, at man har bragt et forslag op om flytning af specialklasserne i Børneby Mølle, som kan ses som en amputering af skoledelen, og som vil stille Børneby Mølle svagere i fremtidige sparerunder (ja, man kan stille sig selv spørgsmålet, om det ikke netop er, dét der er planen eftersom der ikke er lavet et eneste alternativt forslag?
Er det rimeligt at afsætte ressourcer til at redde en Børneby i krise samtidig med, at man gang på gang arbejder på at nedlægge en Børneby som fungerer, som har stor opbakning fra forældrene, engagerede lærere, specialklasser med flotte inklusionsresultater og en aktiv støtteforening?

For mig at se, er det tydelig favorisering af én skole på bekostning af en anden og nej, DET SYNES JEG BESTEMT IKKE ER RIMELIGT.

Toubro Børneby har brug for hjælp, og det under jeg dem gerne. Børneby Mølle har brug for fred til at koncentrere os om vores kerneopgave - hvornår får vi det?"

Publiceret 03 May 2017 12:30