Skole-Kirke:

Ridderdyst og team-spirit

Forfatteren Josefine Ottesens seneste historiske roman Helgi Daner er inspireret af sagnet om Holger Danske. Den var afsættet til en forrygende dag for 200 skoleleever

Samarbejde, mod og hold-ånd var i fokus, da 200 elever fra skolerne i Mørke, Kolind, Ugelbølle og Thorsager dagen før Kristi Himmelfart udkæmpede brave dyster på grønsværen ved Mørke Kirke.
Holdvis indgik de i rollespillet ”Helgi Daner – da danerne blev kristne”, og på en lang række prøver blev de udfordrer til at yde deres bedste af rollespillerne fra Eventyrridderne, som spillede figurerne fra Josefine Ottesens roman af samme navn. En fortælling om den periode, da kristendommen kom til i Danmark.
Med stor indlevelse gik eleverne til stålet, og fik bevist, at samarbejde belønnes, og at alle har noget at bidrage med til fællesskabet. Spillede, som varede et par timer, mundene ud i kåringen af seje riddere.
Rollespillet var arrangeret af Skole-Kirkesamarbejdet i Syddjurs med projektmedarbejder Pia Nielsen og sognepræst Maria Frederikke Baungaard som tovholdere.
 

Hvem er SkoleKirke Syddjurs?

  • SkoleKirke i Syddjurs består af en teolog og en lærer, og har til huse i provstihuset på Molsvej i Rønde
  • Maria Baungaard, sognepræst i Mørke, er tilknyttet som teolog, og Pia Nielsen er ansat som lærer
  • De to udvikler, udbyder, producerer og distribuerer projekter og materialer i skolekirkeregi

Publiceret 31 May 2017 10:12