VVS firmaet Meyers cyklende ølhold plejer altid at være med til Lions Club Rosenholms velgørende cykelløb. Foto: Mogens Greve

VVS firmaet Meyers cyklende ølhold plejer altid at være med til Lions Club Rosenholms velgørende cykelløb. Foto: Mogens Greve

Hornslet:

Op at stå i pedalerne for et godt formål

Lions Club Rosenholm inviterer lørdag store og små til cykelløb i forbindelse med Rosenholm Festival

Af
Af Martin Schultz

Så er det atter med at komme op og trampe i pedalerne, når Lions Club Rosenholm lørdag 3. juni inviterer til det årlige cykelløb i Hornslet i forbindelse med Rosenholm Festival.

Inden musikken for alvor kommer til at fylde byen og lader festen brede sig ud, kan man få rørt benene for et godt formål i et muntert cykelløb, som bliver sponsoreret af lokale virksomheder og forretninger.

“Det er en god tradition, vi har med dette cykelløb, og vi gør os umage med at skaffe et overskud, som går til at støtte Lions' velgørende arbejde for både børn, unge og ældre borgere i vores lokalområde,” siger Finn Rønde fra Lions Club Rosenholm.

Løbet er både for familier med børn og for ryttere, der vil køre stærkt i det helt rigtige outfit. Så for at gøre løbet så sikkert som muligt, afvikles det som to løb.

“Det første løb køres fra kl. 10.00 til 10.30 og er forbeholdt børn og familier, der vil hygge sig med en motionstur på cykel,” siger Finn Rønde.

"Det andet løb køres mellem kl. 11.00 og kl. 12.00 og er for cykelryttere, der vil køre cykelløb.”

Der stilles ikke krav til cyklerne, men arrangørerne vil have rytterne til at bære cykelhjelm.

Lions Club Rosenholm har igen i år deres egen cykelrytter i løvedragt med. Foto: Mogens Greve

Lions Club Rosenholm har igen i år deres egen cykelrytter i løvedragt med. Foto: Mogens Greve

En sikker cykelrute

Ruten er godt 1 km lang og er en strækning fra Tingvej, Ballesvej, Skolevangen og Tendrupvej.

“Det skal være en sikker rute at køre på. Derfor bliver løbsruten afspærret mellem kl. 10 og kl.12 på nær en lille åbning i den ene side af Ringvej fra Birkevej til Tendrupvej,” siger Finn Rønde, som forventer, at det også i år bliver et bredt sammensat cykelfelt med god humor på dagen.

Efter løbet er Lions Club Rosenholm vært ved en forfriskning i Kolonihaven på festivalområdet.

Cykelløbet har en plads i programmet i en særdeles festlig weekend i Hornslet, som allerede starter fredag aften med Open by Night og så kører lørdag og søndag med masser af gratis musik til Rosenholm Festival.
Lørdag efter cykelløbet er det traditionen tro Todbjerg Gospelkor, som åbner programmet i Kolonihaven kl. 12.45, mens det er en af de kendte, gamle rocknavne Poul Halberg og hans venner, som underholder i det store telt.

Gøgleren Tony Trifolikum underholder allerede kl. 12.30 Under Træet.
 

Lions Cykelløbet

  • Lørdag 3. juni kl. 10 og 11.
  • På Tingvej i Hornslet
  • Tilmelding nødvendig til Jens martin Elsborg på 22 16 62 28, Søren Eriksen på 23 30 30 77 eller Benny Kristoffersen på 40 29 57 99

Publiceret 01 June 2017 09:57