Bredbåndsnettet i Boeslum er blevet opgraderet til glæde for 343 husstande. Foto: YouSee

Bredbåndsnettet i Boeslum er blevet opgraderet til glæde for 343 husstande. Foto: YouSee

Bredbånd:

YouSee har etableret nyt bredbåndsnet i Boeslum

343 husstande i og omkring Boeslum ved Ebeltoft får nu adgang til bedre bredbånd

Af
Af Lars Norman Thomsen

YouSee har netop afsluttet arbejdet med at etablere et nyt bredbåndsnet i Boeslum. Nettet er derfor nu sat i drift.

Forud har der været et større gravearbejde i gang, hvor der er blevet gravet omkring 700 meter fra Ebeltoft og frem til en ny mikrocentral i Boeslum.

Borgere, der i forvejen har bredbånd i området, skal selv aktivt kontakte YouSee, hvis de ønsker at blive flyttet over på den nye central, hvor de kan få højere hastigheder.
Men derudover skal der ikke foretages grave- eller installationsarbejde, da de blot benytter det eksisterende telefonstik, oplyser man hos YouSee, der er en del af TDC Group, i en pressemeddelelse.
I juni 2016 blev TDC Privat og YouSee samlet til YouSee. Alle TDC's privatkunder blev derfor overflyttet til YouSee.

Variation i hastighed

“Hastigheden vil variere fra husstand til husstand, alt efter hvor langt hjemmet ligger fra den nærmeste central, men fælles for alle hjemmene er dog, at deres bredbåndsforbindelse får et løft,” fortæller YouSee-vicedirektør Eva Birgitte Bisgaard.

Husstande, der ligger tættest på den nye central, vil kunne få hastigheder mellem 50 og 100 Mbit/s, mens husstandene tættere ved kysten vil kunne trække omkring 20 Mbit/s igennem deres telefonstik.
“Vi har valgt en teknisk løsning, hvor vi benytter de eksisterende telefonkabler i området. Dermed skal vi ikke grave fortov og haver op, og vi kan benytte det telefonstik, som mange af husstandene har i forvejen. Det betyder også, at der ikke er en tilslutningspris hos kunderne, så længe de har et telefonstik,” lyder det fra Eva Birgitte Bisgaard.

Mariendalsvej 1

Den nye mikrocentral er placeret på Mariendalsvej 1. YouSee vil senere holde et arrangement – formentlig i Ebeltoft – hvor lokale kan høre nærmere om de nye bredbåndsmuligheder.

Inden for det seneste år har YouSee også opgraderet bredbåndsnettet andres steder på Djursland, bl.a. i Norddjurs Kommune ved Fjellerup og Gjerrild Nordstrand, mens Gravlev og området ved Øer Maritime Havn i Syddjurs Kommune ligeledes har fået bedre bredbånd.

  • YouSee har etableret en ny mikrocentral på adressen Mariendalsvej 1
  • En mikrocentral er et gadeskab med teknisk teleudstyr
  • 343 husstande kan få bredbånd fra centralen
  • Der er gravet cirka 700 meter og lagt et fiberkabel i jorden fra et eksisterende tilslutningspunkt i Ebeltoft og frem til den nye mikrocentral i Boeslum
  • Den nye mikrocentral fordeler bredbåndssignalerne videre ud til de enkelte husstandes eksisterende telefonstik, og der skal derfor ikke foretages gravearbejde for at blive tilsluttet
  • Hastigheden vil variere fra husstand til husstand, men typisk vil den ligge i intervallet 20 til 50 Mbit/s. Nogle kan dog få 50 til 100 Mbit/s

Publiceret 01 July 2017 13:51