Står det til Enhedslisten Norddjurs skal det fælles produktionskøkken i Auning, Djurs Mad I/S, være centrum for en total økologisk omstilling på Djursland. Foto: Allan Trolle

Står det til Enhedslisten Norddjurs skal det fælles produktionskøkken i Auning, Djurs Mad I/S, være centrum for en total økologisk omstilling på Djursland. Foto: Allan Trolle

KV17:

Enhedslisten vil skabe arbejdspladser med økologisk omlægning af Djurs Mad I/S

Partiet inviterer kollegerne i Norddjurs Kommunalbestyrelse til økologisk temadag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lokale, økologiske foodservices skal skabe flere lokale arbejdspladser og samtidig opbygge det bæredygtige levegrundlag, som flere og flere børnefamilier og pensionister efterspørger, når de flytter fra storbyen ud i landdistrikter.

For at sparke økologien i gang vil Enhedslisten Norddjurs omlægge det fælles produktionskøkken Djurs Mad I/S i Auning, som de to Djurslands kommuner står bag i fællesskab, til et center for økologisk omstilling i Norddjurs Kommunes køkkener og håber, at et flertal i kommunalbestyrelsen vil støtte initiativet, skriver partiet i en pressemeddelelse.
Derfor inviterer Enhedslisten Norddjurs alle partier i kommunalbestyrelsen til en rundvisning på det økologiske køkken på Randers Sygehus, hvor chef-økonoma Mona Carøe vil fortælle om, hvad økologisk omlægning indebærer og hvilke udfordringer, der er ved at drive økologisk storkøkken.
Køkkenet i Randers fik sidste år tildelt guld i økologi, og 95 procent af maden er økologisk.

Drop grossisterne

Når Djurs Mad skal være omdrejningspunktet for udviklingen er det fordi, virksomheden har traditioner og ressourcer til at skabe et marked for lokal økologisk foodservice, skriver partiet:

“Men det kræver, at vi med Djurs Mad går foran og dropper de grossister, der sælger tysk discount og støtter lokale producenter i produktion af økologiske råvarer. Vi skal have som målsætning at bruge vores skattemidler inden for kommunegrænsen”, siger Ulf Harbo, partiets mastermind i Norddjurs Kommunalbestyrelse.
Enhedsisten håber, at besøget i Randers kan give inspiration til at gå uden om netop grossistleddet. Eksempelvis indkøber køkkenet selv hele dyrekroppe til finpartering.

“I den økologiske omstilling skal Norddjurs på alle fronter samarbejde med Syddjurs. På det seneste samarbejdsmøde om Djurs Mad I/S i Auning i de to kommuners voksen-plejeudvalg fremlagde Enhedslistens suppleant i byrådet Birgitte Poulsen vores forslag om Djurs Mad som center for lokal økologisk foodservice, hvilket blev særdeles positivt modtaget af en repræsentant fra udvalget i Syddjurs,” siger Henrik Holmsted Pedersen.  • Rundvisning og foredrag bliver onsdag 23. august, klokken 9.30, hvor Mona Carøe vil tage imod ved hovedindgangen på Skovbyvej
  • Tilmelding nødvendig til kontaktperson i Enhedslisten Norddjurs Henrik Holmsted Pedersen, Grenaa
  • Der er plads til 12 personer

Publiceret 01 July 2017 17:00