Søren Krarup Hansen fra Ebeltoft er manden bag det nye Gin Heroes brand. Foto: Martin Schultz

Søren Krarup Hansen fra Ebeltoft er manden bag det nye Gin Heroes brand. Foto: Martin Schultz

En ny gin med smagen af Mols Bjerge

Af
Martin Schultz

”Det er et passionsprojekt og her samler jeg energi. Jeg vil gerne skabe kvalitet og på den måde være en god ambassadør for Mols Bjerge og Anholt.”
Det siger Søren Krarup Hansen fra Ebeltoft, som inden for det sidste år er gået i gang med at skabe sit eget gin brand, Gin Heroes, og som forleden fik sin første leverance fra producenten i Kolding og nu er i gang med at få sine to ginmærker ud i handelen i lokalområdet.
”Jeg er en stor elsker af gin, men ikke en gin-nørd. Jeg har et iværksættergen og er optaget af processen. Jeg kan lide at udvikle og brande et produkt,” siger Søren Krarup Hansen, som er bygningsingeniør og bygherre og har sin hovedbeskæftigelse indenfor byggerådgivning.
”I 2012 blev jeg ansat som afdelingschef inden for Orbicon, som er en del af Hedeselskabet. Men i 2016 ville jeg være selvstændig igen og startede min egen rådgivningsvirksomhed,” siger Søren Krarup Hansen, som er vokset op i Ebeltoft og vendte tilbage med sin familie i 1996. Siden 2003 har han boet på Skovalléen lidt uden for byen ved nedkørslen til Ahl.
Og man må sige, at Søren Krarup Hansens passionsprojekt rammer inden for skiven, for netop i disse år er interessen for gin helt i top.

Passende Tonic hører til

”I 90'erne gik folk op i vin. I 00'erne var der en bølge med mikrobryggerier og vi lærte at købe kvalitetsøl. Lige nu er drikken gin, og de sidste fire-fem år er der kommet mange nye danske gin-mærker. Nu snakker man om hvilken tonic man skal have i sin gin,” siger Søren Krarup Hansen, som tilstår, at han er typen, der har et pænt udrustet barskab og nyder sin gin i fornuftigt omfang.
”Det er vigtigt at skabe kvalitet og sikre en æstetik omkring produktet. Derfor er jeg nu også i gang med hos Ørbæk Bryghus på Fyn at få fremstillet en økologisk Tonic Water, som passer til Gin Heroes,” fortæller Søren Krarup Hansen.

Gin Heroes Mols Bjerge National Parc har Kalø Slotsruin som logo på etiketten. Pressefoto

Gin Heroes Mols Bjerge National Parc har Kalø Slotsruin som logo på etiketten. Pressefoto

Indsamler selv bærrene

Ideen til at fremstille en lokal gin opstod, da Søren Krarup Hansen genbesøgte Anholt for et par år siden.
”Der var rigeligt med enebær i naturen, og jeg fik en aftale med øens største lodsejer om at jeg måtte plukke og håndsortere bærrene. På samme måde fik jeg en aftale med Naturhistorisk Museum om at plukke enebær på deres arealer i Mols Bjerge. Ved at plukke bærrene er man med til at bevare områdets næringsfattige naturtype, der fremmer den ønskede biodiversitet,” fortæller Søren Krarup Hansen.
”Vi indsamler selv enebærrene og det bidrager til den gode historie om naturens gaver fra Mols Bjerge og Anholt, som begge rummer så store naturkvaliteter.”
Gin Heroes bliver fremstillet hos Trolden Distillery i Kolding, hvor grundalkoholen laves. Når den destilleres den sidste gang, tilføres de friske enebær og andre smagsgivere, så Søren Krarup Hansen har meget indflydelse på designet af smagen.
”I begge varianter er enebærrene fremherskende i smagen. Det lykkedes at gøre Anholt-gin'en frisk i smagen med mange lime-noter, mens Nationalpark Mols Bjerge-gin'en mere er en klassisk gin med bredde i smagen,” vurderer Søren Krarup Hansen, som udover at lave en Gin Heroes Tonic Water nu vil arbejde videre med flere smagsvarianter inden for Gin Heroes brandet.
Foreløbig er der produceret 2.000 halvliter flasker af begge gin-varianter, som er til salg i lokale forretninger og føjer sig fint ind i paletten af lokalt producerede kvalitetsvarer. Logoerne er de ikoniske bygningsværker Anholt Fyr og Kalø Slotsruin. Det er en oplagt gaveidé, og Søren Krarup Hansen vil fremover også sælge Gin Heroes i 5 cl flasker sammen med Gin Heroes Tonic Water.
Søren Krarup Hansen står selv for salgsarbejdet.
”Det er mit eget brand. Så det er nemt at sælge. Det er en fornøjelse at sælge et produkt man selv brænder for.”

Publiceret 04 July 2017 11:45