Caption

Caption

Lysten til at bygge boomer i Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Lysten til at bygge nyt er stor blandt borgerne i Syddjurs Kommune. Så stor, at kommunen indtager en andenplads på en TOP 10 over grundsalg i alle kommuner for perioden januar - maj 2017. Foran ligger Horsens, mens Randers ligger nummer tre.  
Det viser tal fra Boligsiden.dk.
I maj måned blev der solgt 293 grunde på landsplan, og det svarer til en stigning på over 30 procent i forhold til maj sidste år, viser tal fra netop Boligsiden.dk.
”Der er kommet gang i udstykningerne i mange kommuner, så der er grunde at købe, priserne på eksisterende huse er mange steder steget mere end byggepriserne, og så ønsker mange familier i dag mange kvadratmeter, der er lette at vedligeholde og billige at varme op,” siger Homes relationschef Mads Ellegaard i en kommentar til den generelle udvikling landet over.
I samme periode blev der i 2016 blot solgt 25 byggegrunde i Syddjurs. I nabokommunen Norddjurs er der i årets fem første måneder solgt 10 byggegrunde. Sidste år blev der i samme periode solgt seks grunde. Norddjurs ligger placeret som nummer 44 i statistikken.

Jylland topper

Region Hovedstaden markerer sig som det område med den mindste stigning, hvis man sammenligner 1. kvartal 2016 med samme periode i år. Region Midtjylland er derimod topscorer med en tredjedel af det samlede salg i årets første tre måneder og en stigning på 45 procent siden sidste år.
”Stigningen i Midtjylland, men også en lignende udvikling i Nordjylland, er et udtryk for, at der her er mere uudnyttet jord end i for eksempel hovedstadsområdet, hvor udbuddet er minimalt. Interessen for at bygge selv er også til stede i København og omegn, men her må man i langt højere grad købe, rive ned og så bygge, hvis man drømmer om et nyopført hus,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Publiceret 04 July 2017 17:30