Ålekvasen Rigmor til søs

Ålekvasen Rigmor til søs

Familiefest på havnen i weekenden

Sommerens højdepunkt nærmer sig. Det sker i weekenden, når havnefesten åbner med en sommerbuket af herlige aktiviteter for børn og voksne. Foreningen omkring den gamle ålekvase Rigmor vil være vært ved en række af havnefestens arrangementer. Festlighederne starter på fredag kl. 12,00 og slutter søndag aften.
På Ålekvasen Rigmor vil foreningens medlemmer vise det stolte skib frem, som sidste år vandt førstepræmie som bedst bevarede træskib ved det årlige træf for træskibe, og som i år beviste sine fremragende sejleregenskaber under hård storm på vej mod årets pinsetræf i Hobro.
Interesserede vil kunne høre den forunderlige historie om den gamle erhvervskutter, der nær var gået tabt, hvis ikke entusiastiske ebeltoftborgere havde erhvervet den og – efter tusindvis af frivillige arbejdstimer – bragt den tilbage til sit oprindelige udseende. Nu fungerer skibet som flydende museum og et vigtigt bidrag til den aktive kystkultur i Ebeltoft.
Hvert år deltager den i forskellige aktiviteter med andre træskibe og sejler sommeren igennem med foreningens medlemmer.

Fang en fisk

Ombord på Rigmor vil der under havnefesten være indrettet fiskedam – put and take – for børn, som under kyndig vejledning kan fange aftensmad til hele familien. Skibets dam tjente oprindeligt som opbevaring af levende ål, når Rigmor sejlede rundt og hentede fiskene ved ålegårdene i området. Børnene kan også deltage i bagning over bål, skattejagt og underholdning, når Cirkus Aroma stiller op med sit interaktive show og børnelegeplads på plænen.

Loppemarked

I Fiskerihavnens Maritime Foreningshus (Den røde hal) byder loppemarkedet på masser af spændende ting: bøger, tøj, porcelæn og maritime dingenoter til billige priser. Foreningshuset er også rammen om et arbejdende værksted, hvor interesserede kan opleve medlemmerne arbejde med både og maskiner.
Ingen behøver at gå sultne eller tørstige fra årets havnefest. Fra Rigmorteltet, Fiskerihavnens Maritime Foreningshus og Rigmorhuset vil der blive solgt øl og pølser, og søndag kl. 17 står menuen på helstegt pattegris serveret i Fiskerihavnens Maritime Foreningshus. Husk at købe billetter i Rigmorteltet.
Der er lagt op til en festlig weekend for hele familien på havnen.

Publiceret 05 July 2017 16:00