Det er særligt den nye rutschebane Dragekongen, som har medvirket til den enorme interesse i sæsonstarten. Pressefoto

Det er særligt den nye rutschebane Dragekongen, som har medvirket til den enorme interesse i sæsonstarten. Pressefoto

Sommerferie:

Rekordstart i Djurs Sommerlandet

Det er vel undt, at direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen sidder i en flyver på vej mod Spanien for at puste lidt ud, da Lokalavisen fanger ham på telefonen. Opstarten på dette års sæson i den populære forlystelsespark har nemlig været mere travl end nogensinde før.
Hele 250.000 gæster har siden sæsonstarten 6. maj lagt vejen forbi Nimtofte. Det er ny rekord for sæsonopstarten og antallet af gæster er lige nu 15 procent højere end på samme tidspunkt i 2015, som er det foreløbige samlede rekordår for Djurs Sommerland. Dengang besøgte 800.000 gæster parken, og den gode start giver naturligvis forhåbninger om at slå den rekord.
“Lige nu måler vi os jo op imod 2015, og der var foråret faktisk ikke særlig godt. Det skal selvfølgelig helst ikke regne fra nu og til skolernes sommerferie slutter, men hvis vi får almindeligt fint dansk sommervejr, så er vi da meget optimistiske for resten af sæsonen,” konstaterer Henrik B. Nielsen.

Frugten af investeringer

En af grundene til optimismen skal findes i de investeringer, som parken har foretaget. Senest med rutschebanen Dragekongen, som er lanceret op til denne sæson. Den kostede den nette sum af 90 millioner, hvilket gør den til den dyreste forlystelse i Danmark. Indtil videre har den også vist den største tiltrækningskraft på gæsterne, men direktøren tror dog også, at populariteten skyldes mere end den ene investering.
“Der er ingen tvivl om, at det er en kombination af investeringer i mange nye ting de seneste år. Det giver en stigende interesse for Djurs Sommerland, og når folk generelt får en god oplevelse hos os, så fortæller de jo også gerne vennerne og naboerne om det, Så når vi går ud og investerer 90 millioner, så er det en del af strategien, om at vi fortsat skal vækste og udvikle os,” uddyber Henrik B. Nielsen.
Sæsonen i Djurs Sommerland varer frem til 22. oktober, hvor parken slutter året af med Halloween.


Udvikling af Djurs Sommerland


Syddjurs Kommune har netop givet Djurs Sommerland tilladelse til en såkaldt VVM-undersøgelse (miljøpåvirkning, red.). Forlystelsesparken har ansøgt om en udvidelse på 12 hektar samt en fem års-plan for udbygning af forlystelser. Parken har blandt andet søgt om en øget højde på nogle af forlystelserne, hvorfor kommunen har vurderet, at en undersøgelse af påvirkningen på miljøet er nødvendig.

Siden 2008 har Djurs Sommerland investeret 400 millioner i nye forlystelser.

Publiceret 05 July 2017 12:00