Marianne Kierkegaard stiller op til både Kommunalvalg og Regionsrådsvalg for Venstre. Foto: Lars Norman Thomsen

Marianne Kierkegaard stiller op til både Kommunalvalg og Regionsrådsvalg for Venstre. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17/RV17:

Ja til mere teknologi til gavn for borgernes sundhed

Af Marianne Kirkegaard (V), byrådsmedlem i Syddjurs, kandidat til KV17 og RV17:

"Tak til Frederik Mølgaard Thayssen fra Hornslet, som arbejder med at udbrede telemedicin til kommuner og regioner. Det er glædeligt at læse indlægget i adresseavisen (af Mogens Greve) at borgerne i Region Midtjylland og 1.250 borgere på Djursland, der har sygdommen KOL, kan se frem til et nyt tilbud, hvor de via pc, tablet eller mobil selv kan måle ilt, puls og lungekapacitet og sende data direkte til sygehuset, og derved slippe for at tage ind på sygehuset til kontrolbesøg.
Læs også: Digital fremtid: Sundheden på Djursland bliver afhængig af fiber
Behandlerne kan via målingerne løbende holde øje med sygdomstilstanden og eks. regulere medicin i tide og dermed kan man undgå unødige indlæggelser. Det vil give mere livskvalitet for borgerne.

Jeg stiller op til både kommunalvalget i Syddjurs og regionsvalget og vil netop arbejde for, at kommuner og regioner arbejder sammen om udvikling og implementering af endnu mere sundhedsteknologi som kan hjælpe borgerne i hverdagen og gøre behandlingen bedre, og så vi sidenhen kan udbrede den nye teknologi til mange flere borgere.

Det nye behandlingstilbud kan kun fungere, hvis vi har hurtig internet overalt, står der i indlægget. Ja, det er jo en udfordring, vi har i Syddjurs, og netop derfor har vi afsat midler i budgettet og arbejder intenst med at få udbredt fibernet til hele kommunen og vil fortsætte dette arbejde, så hele Syddjurs kommer med."



Publiceret 03 August 2017 05:00