Henrik Holmsted Pedersen

Henrik Holmsted Pedersen

KV17 - debat Norddjurs:

Politisk arbejde bærer lønnen i sig selv

Af Henrik Holmsted Pedersen, kandidat til KV17 for Enhedslisten Norddjurs:

“Når man gør op med sig selv, om man vil opstille til Kommunalvalget, så ruller der mange tanker gennem ens hoved. Hvad siger familien, kan vi få familielivet til at fungere ordentligt?

I skal tænke på, at der månedligt skal gennemlæses op til tusinde sider for at sætte sig ordentlig ind i stoffet. Der er tillige mange møder osv.

Jamen OK, det har jeg/vi så styr på og finder, at det godt kan hænge sammen. Så kommer det næste, man skal forholde sig til, nemlig den økonomiske del af sit politiske arbejde.
Her siger Enhedslistens regler, at der skal betales 30 procent i partiskat, vel og mærke af bruttobeløbet før skat. Jamen OK, det er da mange penge, tænker man, men de går jo lokalt til min pariforening som kan lave politisk aktiviteter for disse penge, - så jo den kamel sluger jeg også gerne.

Nu er jeg i fleksløns-arbejde og vil derfor blive modregnet en del i min fleksydelse for den økonomiske indtægt ved politisk arbejde.

OK tænker man, det er vel i grunden retfærdigt nok.

Men her kommer så det største økonomiske “hug” fra staten.
Fleksløns-reglerne siger nemlig, at man sammenlagt, alle ens arbejder og indtægter ikke må, eller kan få mere udbetalt end det ens overenskomst fagområde gennemsnitligt lyder på.

I mit konkrete tilfælde vil det betyde, at jeg ikke bliver en eneste krone rigere ved at lave et stykke politisk arbejde.

Til trods stiller jeg op til kommunalvalget med stor glæde for at få lov til at gøre en forskel.”

Publiceret 03 August 2017 12:55