Kirsten og Børge Henriksen, Hornslet, kan 5. august fejre, at det er 50 år siden, de blev smedet i hymens lænker. Foto: Congo-Kris

Kirsten og Børge Henriksen, Hornslet, kan 5. august fejre, at det er 50 år siden, de blev smedet i hymens lænker. Foto: Congo-Kris

Guldbryllup:

Kirsten og Børge Henriksen, Hornslet

Lokalavisen har modtaget fra Congo-Kris:
“Kirsten og Børge Henriksen, Nanna Vænget 2, Hornslet har lørdag 5. august været gift i 50 år. 
Begge ægtefæller er fra Rosenholm-egnen. Kirsten, 71 år, er født og opvokset i et landbohjem i Bøjen pr. Mørke. Hun fik sin skoleuddannelse i den daværende Bøjen skole, og i en del af sine ungdomsår var hun, til 1966, ansat som gangpige på det daværende Hornslet Sygehus. Efter fire år med bopæl og virke i Lime, var hun i perioden 1970 til 1978, ansat som medhjælp hos henholdsvis købmand Ib Skipper og bager Jørgen Christensen, begge Hornslet.
Børge Henriksen, 78 år, er født Lime, hvor hans far var murer. Efter nogle år som landbrugsmedhjælper på hjemegnen efterfulgt af en periode med beskæftigelse på forskellige møbelfabrikker i Hornslet, Mørke og Randers, valgte han at lære sig murerfaget. Han blev udlært og virkede i faget i fire år.
Hans ryg kunne imidlertid ikke holdet til det hårde arbejde og han lod murskeen gå i dvale, for i stedet at gøre karriere ved forsvaret. Børge Henriksen startede ved Jyske Telegraf Regiment i 1958 og befandt sig i Aarhus i halvandet år til regimentet flyttede til Tønder. Det blev siden til et års aktiv tjeneste i Gaza for FN fra 1964 til 1965. Hjemsendt som veteran fra Mellemøsten, traf han Kirsten i 1966. Kemien passede, og året efter giftede de sig. Børge Henriksen blev i 1974 ansat som depotarbejder i Telegrafregimentet, og parret slog sig ned i Tønder sammen med regimentet. I 1983 blev han forfremmet til materielforvalter samme sted. Efter 21 gode år i Tønder flyttede parret til Hadsten, hvor de boede i ti år og siden 2010 har de boet i Hornslet. Børge Henriksen lod sig pensionere i 1999.
I løbet af de 21 år i Tønder virkede Kirsten i en af byens vuggestuer. Børge Henriksen har været meget aktiv indenfor specielt håndboldsporten. Han har været en meget efterspurgt håndbolddommer fra 1966 til 1991 og har virket som sådan i både Tønder, Randers og Aarhus. Han har været turneringsleder i Kreds 4 (Randers-Viborg området), samt i kreds 7 (Tønder-Ribe området). For sin omfattende håndboldindsats har han modtaget Jysk Boldspils Sølvnål og Jyske Håndboldforbunds sølvnål. Desuden er han dekoreret med medalje for International Tjeneste.
Det livsglade og humørfyldte par har gennem årene forgyldt deres ferier med utal af rejser rundt om i hele Europa. De har således ferieret 19 gange på Mallorca, hvor de har hentet en masse gode oplevelser.
Den fornemme mærkedag skal selvfølgelig fejres, og det skal foregå med indbudte på Den gamle Kro i Hornslet en uges tid efter selve bryllupsdagen, hvor de vil være bortrejst.
Det celebre guldbrudepar er begge raske og friske og kendt og agtet på deres egn.”

Publiceret 04 August 2017 09:39