Gammel Estrup ved Auning er blandt de tre smukke herregårde, der skal besøges på turnéen.

Gammel Estrup ved Auning er blandt de tre smukke herregårde, der skal besøges på turnéen.

Oplevelser:

Tag med Gammel Estrup på Herregårdsturné

Til efteråret kan man opleve tre skønne herregårde placeret i det særegne, kystnære herregårdslandskab på begge sider af Randers Fjord. September måneds herregårdsturné fra Gammel Estrup – Herregårdsmuseet stiller skarpt på herregårdenes kulturlandskab nær Randers Fjord med fokus på de historiske haver og parker, de imponerende hovedbygninger samt den moderne drift og anvendelse af de gamle godskomplekser. Publikum få mulighed for at opleve hovedbygninger såvel som driftsbygninger og høre om de kystnære herregårdes spændende historie i det østjyske. Bag de gamle mure, alléer og stengærder gemmer der sig nemlig et utal af spændende fortællinger, som til efterårets herregårdsturné drages frem i lyset.

Vidt forskellige

Turnéen skydes i gang den 6. september, hvor turen går til Støvringgaard, hvis voldsted menes at have sin oprindelse helt tilbage i starten af middelalderen. Publikum kan her opleve den gamle herregårds hovedbygning, have - og parkanlæg samt herregårdsskoven med skovkirkegården fra 1806. Den 13. september kan man besøge Demstrup Hovedgaard, hvor der stilles skarpt på den smukke herregårds drift og historie. Publikum kan her komme med på tur indenfor på Demstrup såvel som i kulturmiljøet omkring herregården, der ligesom Støvringgaard er placeret smukt på den nordre side af Randers Fjord og kun fire kilometer fra fjordens udmunding. Herregårdsturnéen sluttes af i det kuperede djurslandske herregårdslandskab, hvor en eftermiddag på renæssanceherregården Gammel Estrup d. 20. september afrunder herregårdsturnéen. Her kan man blive klogere på herregårdens aftryk i det omgivende landskab gennem tiderne og høre om herregårdens pragthave, nyttehaven og de mange spor fra fortidens godsdrift. Samtidig kan man opleve museets tyendeafdeling og historien om de mange ansatte, der tidligere fandt beskæftigelse i have, mark og skov på herregårdene.
Alle turene foregår i tidsrummet kl. 15.00-17.00. Find yderligere informationer på www.gammelestrup.dk eller kontakt Gammel Estrup – Herregårdsmuseet på post@gammelestrup.dk eller 86483001.

Publiceret 07 August 2017 11:00