Tidligere provst Helge Qvist Frandsen (nummer tre fra v. i anden række) deltog i juni i indvielsen af Ryomgårds nye multihal. Onsdag 17. august går Helge Qvist Frandsens byfestvandring til bl.a. den nye multihal. Foto: Lars Norman Thomsen

Tidligere provst Helge Qvist Frandsen (nummer tre fra v. i anden række) deltog i juni i indvielsen af Ryomgårds nye multihal. Onsdag 17. august går Helge Qvist Frandsens byfestvandring til bl.a. den nye multihal. Foto: Lars Norman Thomsen

Byfest i Ryomgård:

Helge Qvist Frandsen klar med ny spændende byvandring

Den forhenværende provst indleder traditionen tro byfesten i Ryomgård med at invitere alle interesserede bysbørn og andre med en på en vandring til aktuelle steder i byen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ingen byfest i Ryomgård uden, at tidligere provst Helge Qvist Frandsens navn står at læse i byfestprogrammet. Helge Qvist Frandsen har lige siden, at byfesten blev revitaliseret for mere end ti år siden arrangeret en byvandring i byfestugen.

Tilslutningen har altid været stor.
Sidste år rundede deltagerantallet de 100, der blandt andet fik en kyndig orientering på virksomheden Scanpan på Industrivej, hvor deltagerne måtte lukkes ind i tre hold.

Det nye kraftcenter

Onsdag 16. august starter byvandringen som altid ved Ryomgård Hotel, der nu hedder Deja-vu, klokken 18.30. Herefter går de gående ad Marienhoffvej til den ny multihal, som blev indviet i juni 2017.

Her vil Jens Mikkelsen, formand for IF Midtdjurs, og Dan E. Föh, medlem af hovedbestyrelsen i IF Midtdjurs, fortælle om baggrunden for hallens opførelse og de videre planer for området, hvor tanken er at lave et samlet kraftcenter for fritids- og kulturaktiviteter i Ryomgård.

Derefter går turen videre til Marienhoffskolen, hvor håndværkerne er i fuld gang med at modernisere og renovere skolen, som stod klar til brug i 1971.

En repræsentant for skolens ledelse vil fortælle, hvad det bliver for en skole, når håndværkerne er færdige i foråret 2018. Syddjurs Kommune har bevilget i runde tal små 25 mio. kroner til arbejdet.

Bogcaféen på posthuset

Sidste punkt på turen bliver Det gamle posthus på Ndr. Ringvej, som ejes af Syddjurs Kommune.
Ryomgård Distriktsråd har indgået en lejeaftale med kommunen, der gør, at posthuset kan benyttes til forskellige aktiviteter - møder, koncerter og andre kulturaktiviteter.

Bogcaféen er hovedankret på det tidligere posthus. De frivillige, der hjælper til i bogcaféen, vil fortælle om, hvilke muligheder, borgerne i Ryomgård har fået med dette prisværdige initiativ.

Hjemturen går ad Nordlyvej tilbage til Ryomgård Hotel, hvor indehaver Sandra Simkeviciuté, der er født og opvokset i Litauen og som overtog Ryomgård Hotel pr. 1. august 2016, ligeledes traditionen tro byder på kaffe.

Publiceret 08 August 2017 22:17