Der er i år indtil videre seks tilmeldte til ’Funny boat show’, der foregår lørdag eftermiddag. Foto: Kystkultur Festival Ebeltoft

Der er i år indtil videre seks tilmeldte til ’Funny boat show’, der foregår lørdag eftermiddag. Foto: Kystkultur Festival Ebeltoft

Kystkultur Festival:

Maritimt mekka i Ebeltoft

Af
Af Janni Kehlet Nielsen

 Fredag formiddag begynder det at summe af livlig aktivitet i både Fiskeri- og Trafikhavnen i Ebeltoft, hvor boderne rigges til og gæsteskibene, som forventes at anløbe havnene for at deltage i festivalen, modtages.
Ebeltoft Kystkultur Festival lægger ud med musikalsk underholdning ved Ebeltoft Harmonika-Club, Marineforeningens Slupkor og besøg af “Visens Skib”, og arrangørerne stiller en grill til rådighed, som alle kan benytte.

Hjemmelaede fartøjer

Festivalen åbnes først officielt af viceborgmester Kirstine Bille lørdag formiddag, og om eftermiddagen er der “funny boat show”, hvor hjemmelavede fartøjer skal klare en rutsjetur ad en rampe fra havnekajen ned i vandet, hvor fartøjet så gerne skulle holde sig flydende.
“Vi forventer os en del af 'Funny Boat Show', hvor i hvert fald seks hjemmelavede fartøjer nu er tilmeldt. Fartøjerne føres om lørdagen på ladvogne gennem byen til havnen i et samlet optog med det lille gule tog og Ebeltoft Garden forrest,” siger Anders Kristensen fra Festivalforeningen.
Det er bestemt ikke kun hjemmelavede skibe, man kan nyde til festivalen, hvor der også vil være en række smukke, gamle træskibe, og man vil også kunne se på gamle skibsmotorer og besøge det maritime stumpemarked.
På havneområdet opstilles forskellige salgsboder, hvor det er muligt at købe kød og tilbehør til grillen, vafler, pandekager og andet spiseligt, som kan skylles ned med våde varer fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

En historisk oplevelse

Festivalen gør meget ud af at formidle havnens og fiskeriets håndværk og historie. Der kommer således både skibsbyggere, en bødker, en historiker og en rebslager, så man blandt andet kan se, hvordan garn bindes til ruser, og hvordan man røger fisk.
Undervejs arrangeres også en redningsaktion i vigen, og søndag formiddag afvikles en fiskeauktion ligesom i gamle dage, dog med fisk i mindre portioner, så familien kan få dejlig frisk fisk med hjem til aftensmaden.
For børnene er der gennem hele festivalen indrettet et bassin med “klappefisk”, fiskedam med levende fisk, krabbefangst og krabbevæddeløb.
Man kan også bage snobrød eller få sig en pandekage bagt på bål.
Arrangørerne har sørget for et stort telt, hvor man kan gå i læ og hygge sig, hvis vejret skulle drille.
Entréen er ganske gratis, og rundt omkring i byen kan man finde det trykte program for festivalen, som også kan findes på Facebook og på Ebeltofthavn.dk.
 

Festivalen arrangeres i samarbejde mellem Ebeltoft Træskibs Laug, Ebeltoft fiskerihavns Jollelaug, Parketbåden Skødshoved, Ålekvasen rigmor, Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening og Havhaven Ebeltoft Vig.

Publiceret 08 August 2017 17:30