Bent Schouw (yderst th.) er ny lokalformand For Nye Borgerlige Randers, Norddjurs og Syddjurs, og han opstiller ved Kommunalvalget 2017 i Syddjurs sammen den tidligere lokalformand Rasmus Haulrik Andersen (forrest). Foto: Per Øxenholt

Bent Schouw (yderst th.) er ny lokalformand For Nye Borgerlige Randers, Norddjurs og Syddjurs, og han opstiller ved Kommunalvalget 2017 i Syddjurs sammen den tidligere lokalformand Rasmus Haulrik Andersen (forrest). Foto: Per Øxenholt

KV17:

Nye Borgerlige klar med to kandidater

Ny lokalformand forsikrer, at Nye Boregerlige stiller op til Kommunalvalget i Syddjurs, men nok ikke i Norddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ambitionerne var store hos Nye Borgerlige i efteråret 2016, da det lykkedes at stable en lokalforening, der dækker Randers, Norddjurs og Syddjurs, på benene med Rasmus Haulrik Andersen, Feldballe, som formand og ansigtet udadtil.

Siden dengang har lokalformanden i flere omgange forsikret, at partiet stiller med en liste til Kommunalvalget i Syddjurs, men sandsynligvis ikke i Norddjurs.

Planerne om et opstillingsmøde og bidrag til den offentlige debat er løbet ud i sandet, og stilheden omkring partiet, der på landsplan markedsfører sig, som et parti, som kombinerer en klassisk konservativ værdipolitik med en borgerlig økonomisk politik, har nærmest været larmende.

Ny formand

Nu sker der imidlertid noget, lover den nye lokalformand, Bent Schouw, Femmøller.

Den 71-årige softwareingeniør med en universitetseksamen i datalogi, men nu aktiv pensionist, tog over efter Rasmus Haulrik Andersen for en måneds tid siden.

“Rasmus sagde til et møde, at han var klar til at afgive formandsposten, hvis der var en anden, der ville være formand, fordi han simpelthen ikke havde den nødvendige tid,” fortæller Bent Schouw.

“Jeg tilbød at overtage, og nu er jeg så formand.”

Rasmus Haulrik Andersen er fortsat med i bestyrelsen, og sammen med sin formandsafløser stiller han op til Kommunalvalget.

“Jeg forventer kun, at vi bliver os to, men det bliver endelig afklaret på et medlemsmøde i denne uge,” siger Bent Schouw.

Nye Borgerlige opstiller sideordnet. I Norddjurs tvivler Bent Schouw på, at der kommer en liste.
“Nej, det er meget lidt sandsynligt”.


Folketingsvalget vigtigere

Bent Schouw er på det rene med, at det sikkert er begrænset, hvad Nye Borgerlige kan tilkomme af opbakning ved det forestående valg.

“Vi er de nye i flokken, så vi får ikke et kanongodt valg. For os er et kommende folketingsvalg vigtigere.”

Han lover, at partiets valgprogram til Kommunalvalget er klar til præsentation om en uges tid.

“Jeg har ikke tidligere været medlem af et parti, men da Nye Borgerlige blev dannet, kunne jeg nikke ja til mange af synspunkterne. Ikke mindst på det økonomiske område, hvor jeg er klar tilhænger af en væsentlig mindre offentlig sektor og langt mere privat initiativ.”

“Til gengæld er jeg ikke fjendtlig overfor fremmede. En anden hudfarve udløser ikke aggressioner hos mig. Alle skal behandles ordentligt, men de fremmede skal kunne forsørge sig selv.”

Ud på de sociale medier

Bent Schouw vil bruge den kommende tid til at få Nye Borgerlige kørt i stilling på de digitale medieplatforme.

“Min uddannelse gør, at jeg kan sørge for, at vi kommer med her, for vi må jo indrømme, at det er her, at valgene afgøres.”

Publiceret 09 August 2017 23:00