Anita Søholm er i fuld gang med at udvikle sin nye virksomhed, Naturildsjæl, der henvender sig bredt til alle, som vil med i ud i naturen og få en oplevelse . Foto: Lars Norman Thomsen

Anita Søholm er i fuld gang med at udvikle sin nye virksomhed, Naturildsjæl, der henvender sig bredt til alle, som vil med i ud i naturen og få en oplevelse . Foto: Lars Norman Thomsen

Anita Søholm har startet egen geschäft:

Naturildsjæl

Den tidligere natur- og miljøformidler ved Syddjurs Kommune tager et nyt skridt i sit grønne liv

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det var en kæmpestor skuffelse for natur- og miljøformidler Anita Søholm, 50, da hun for snart et år siden fik fyresedlen fra Karpenhøj Naturcenter.

Det skete mindre end et år efter lukningen af det, der var hendes barn, Naturcenter Syddjurs, blev fusioneret med det DGI-ejede Karpenhøj. Et flertal i Syddjurs Byråd bakkede op om beslutningen, som blev præsenteret som lidt af et vidunder og en kioskbasker.

Arbejdet med fusionen var foregået i en lukket kreds af toppolitikere og topembedsmænd.

“Jeg har lagt skuffelsen bag mig, og jeg er kommet videre, så det gider jeg ikke spilde tid på,” siger Anita Søholm.
I stedet har hun brugt energi på at tænke over, hvad hendes erfaring og store viden som natur- og miljøformidler kan bruges til, og tankevirksomheden har resulteret i, at hun har startet egen virksomhed: Naturildsjæl.

Vild Mad er en af de ting, som Anita Søholm som tilbyder i sit nystartede firma. Foto: Lars Norman Thomsen

Vild Mad er en af de ting, som Anita Søholm som tilbyder i sit nystartede firma. Foto: Lars Norman Thomsen

Brænder for det

“Det er vildt hårdt fra den ene dag til den anden at stå uden job, og det er bestemt også hårdt at skulle starte egen virksomhed,” siger Anita Søholm.

Naturildsjæl rammer hendes personlighed ind på fineste vis.

Det er ude i naturen, at biologen er på hjemmebane. Det er herude, at hun elsker at give sin glæde videre til nuværende og kommende kunder i butikken.

“Jeg brænder for at formidle oplevelser af alle slags i naturen videre til andre mennesker,” smiler hun.

Selv bor hun i Nationalpark Mols Bjerge, og hun kender området, stederne og naturens luner.

Naturfortællinger, kulturoplevelser og spændende ture i Nationalpark Mols Bjerge er da også kodeordene bag Naturildsjæl.

“Jeg kan tilbyde alt lige fra naturvandringer med fagligt indhold til workshops med vild mad, inspireret af selveste Noma,” siger Anita Søholm, der gerne vil i kontakt med virksomheder, skoler, børnehaver og i det hele taget alle, som gerne vil have en oplevelse i naturen.

“Jeg skal naturligvis prøve mig frem for at finde ud af, hvad der bliver efterspurgt, men folk skal ikke holde sig tilbage med at komme med forslag.”

Vild Mad

Anita Søholm har brugt tiden efter afgangen fra Karpenhøj Naturcenter til at dygtiggøre sig yderligere.

Hun har således gennemført en efteruddannelse i projektet Vild Mad. Bag Vild Mad står blandt andre Noma-kokken René Redzepis non-profit organisation MAD.

Vild Mad består af en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen.

“Jeg har gennemført flere Vild Mad arrangementer for Nationalpark Mols Bjerge, og jeg elsker det. Der kommer et mere i september måned med fokus på alt det spiselige i naturen om efteråret,” lover hun.

Hvis du er til smagsprøver på brændenældepesto og slåensnaps, så vil Anita Søholm være den bedste guide til en anderledes smagsoplevelse.

  • Læs mere om Naturildsjæl på www.anitasoeholm.dk

Publiceret 10 August 2017 11:21