Ronni Didriksen, formand for Syddjurs Ungdomsskole. Foto: Alexandra Bach

Ronni Didriksen, formand for Syddjurs Ungdomsskole. Foto: Alexandra Bach

KV17 - debat Syddjurs:

Gratis klubtilbud vil øge tilflytningen af børnefamilier

Af Ronni Didriksen, formand for bestyrelsen i Syddjurs Ungdomsskole:

“Lige nu ligger der et forslag på politikernes bord om at fordoble forældrebetalingen for eftermiddagsklubberne, dette er den sikre vej til at skræmme børnefamilier væk fra Syddjurs Kommune.

Vi er i en konstant kamp for at tiltrække de attraktive børnefamilier til vores dejlige landkommune, vi kæmper mod de andre kommuner rundt om Aarhus og Randers. Hvis vi skal lykkedes med denne kamp, skal vi ”tænke ud af boxen”, og det gør vi bedst ved at lave et tilbud til børnefamilierne, som de ikke får andre steder.

Derfor vil jeg opfordre politikerne til at investere i børnefamilierne og få fortalt den gode historie, det vil være med et helt gratis tilbud til børn/unge fra 4. klasse.

Vi vil være 'firstmover' og dermed få opmærksomhed fra medierne, hvilket vil øge børnefamiliernes fokus på syddjurs som et sted at flytte til, fordi vi værdsætter dem.

Jeg plejer at sige, at vi skal give forældrene god samvittighed, hvis de arbejder længere væk ved, at vi tager os godt af børnene, mens de er væk, og nu gør vi det endda gratis.

Øget tilflytning giver penge i kassen.

Et gratis tilbud vil formenligt koste i omegnen af 3-4 mio. kroner per år, hvilket vel svarer til en tilflytning af ca. 10 børnefamilier per år. Kommer der flere giver det ovenikøbet et plus på bundlinien.

Så kære politikere, tænk kreativt, gør klubtilbuddet gratis, så vi kan vise børnefamilier fra hele landet, at hos os finder de nogle fantastiske rammer og en oprigtig vilje til at hjælpe dem bedst muligt.”

Publiceret 10 August 2017 14:29