Lokalpolitikere var på Anholt for at se med egne øje, hvad der er vigtigt for øen. Pressefoto

Lokalpolitikere var på Anholt for at se med egne øje, hvad der er vigtigt for øen. Pressefoto

Politikere:

Der er brug for lægehuset på Anholt for at skabe tryghed

Anholt er en velbesøgt ø for ferieturister, men i to dage gæstede borgmester Jan Petersen og regionsrådsmedlem Anders Kühnau øen af en lidt anden grund. Der var nemlig fagligt indhold på programmet, da borgmester i Norddjurs Jan Petersen og lokale partifæller var på øen. Med på turen var også byrådsmedlem i Syddjurs Kommune Ole Bollesen og regionsrådsmedlem fra Norddjurs Niels Erik Iversen.
På turen blev de vist rundt på øen og talte blandt andet med lokale borgere fra både borgerforening og lægehuset på Anholt. Og særligt mødet med ø-lægen på Anholt var et vigtigt punkt for Anders Kühnau, som er spidskandidat til regionsrådsvalget i november.
”Det er meget værdifuldt for mig at besøge Anholt og lytte til, hvad de lokale har af bekymringer. Der er slet ingen tvivl om, at lægehuset er med til at skabe tryghed her på øen, og derfor lægger jeg stor vægt på, at der også i fremtiden skal være et lægehus på Anholt,” siger Anders Kühnau og forsætter:
”Det er afgørende at sikre lægedækning i hele landet, så alle borgere kan føle sig trygge uanset, hvor de bor”.

Stærkt samfund

For borgmester Jan Petersen var det vigtigt at vise, hvor stærkt civilsamfundet er på Anholt.
“Det er centralt for mig, at Anders Kühnau som kandidat til regionsformand i Region Midtjylland får mulighed for at opleve alle egne af regionen. Derfor inviterede jeg ham med til Anholt, for at han kunne opleve den østligste del af Region Midtjylland - ude midt i Kattegat og næsten tre timers sejlads fra fastlandet. At Anders så Anholt med egne øjne, og at han så øens sårbarhed, og de udfordringer, som øen står over for, er meget stærkere end blot at læse om det. Vi skal sikre fortsatte investeringer i Anholt og sikre, at også fremtidige generationer kan få gavn af vores perle mod øst.”

Publiceret 10 August 2017 13:18