Kommentar:

Dansk Folkeparti i Syddjurs positionerer sig

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Dansk Folkeparti i Syddjurs har benyttet sommeren til at sende et par prøveballoner op i den lokalpolitiske atmosfære.

Budskabet har været, at borgmester Claus Wistoft (V)?ikke skal føle sig sikker på, at Dansk Folkeparti vil støtte hans genvalg.

Det gjorde DF'erne ved det foregående valg i 2013, men siden er der løbet meget vand i åen.
Dansk Folkeparti har, som denne byrådsperiode er skredet frem, savnet opbakning fra de øvrige partier på den borgerlige fløj, ikke mindst borgmesteren og hans parti, når Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer har trukket flygtningekortet i byrådssalen.

Senest da partiet foreslog, at det skulle være forbudt for offentlige ansatte at bære burka eller anden beklædning, der dækker ansigtet.

Dansk Folkepartis frontman Per Dalgaard gav under debatten i byrådssalen udtryk for stor harme over sine byrådskolleger, og han lagde ikke skjul på, at det kunne få konsekvenser for det fremtidige samarbejde på den borgerlige side.

På et møde før sommerferien fik borgmester Claus Wistoft da også at vide, at Dansk Folkeparti ikke var til sinds at indgå valgforbund med Venstre.

I?stedet har DF'erne været på frierfødder hos Socialdemokratiet.

Michael Mikkelsen, kandidat til KV17, har således i et læserindlæg gjort rede for, at han ser muligheder i et tættere samarbejde med Socialdemokratiet på en lang række områder. Det har han fået opbakning til af lokalformand Ebba Grethe Møgelvang.

De øvrige partier i byrådssalen vil egentlig helst være Dansk Folkeparti foruden, men de vover naturligvis ikke at sige det åbenlyst.

De er godt og grundigt trætte af, at Dansk Folkeparti i flygtningedebatten har følt sig mobbet og grinagtiggjort.
De ved dog også, belært af erfaring, at Dansk Folkeparti har fået tag i folkesjælen, og derfor farer de andre partier frem med list og lempe, når det gælder DF.

Publiceret 11 August 2017 07:20