Hans Gæmelke her på en ATV for sjov, men hans ærinde er alvorligt nok, idet han opfordrer de travle landmænd til at passe på sig selv og hinanden i høsten. Foto: Djursland Landboforening

Hans Gæmelke her på en ATV for sjov, men hans ærinde er alvorligt nok, idet han opfordrer de travle landmænd til at passe på sig selv og hinanden i høsten. Foto: Djursland Landboforening

Høst:

Landboforeningen opfordrer landmænd til at passe på

Høsten er som bekendt den mest travle periode for landmanden. Årets omsætning skal helst i hus på rekordtid, og det kan blive hektisk, når man altid arbejder med en ubekendt faktor - vejret.
Igen i år har høsten desværre budt på arbejdsulykker med triste udfald. Derfor opfordrer Hans Gæmelke, formand for
Djursland Landboforening, endnu engang alle landmænd til at være ekstra påpasselige i denne tid.
”Høsten er en periode, hvor vi kører i døgndrift og har rigtig travlt. Vi må se i øjnene, at der desværre sker ulykker hvert år. Det er ofte tankeløshed, der er skyld i hændelserne, men det kan også være stress. Det er utroligt vigtigt, at vi ikke lader os stresse. Jeg opfordrer alle til at passe på sig selv og ikke mindst hinanden i høsten”, lyder det fra Hans Gæmelke.

Tænk dig om

Formanden kender udmærket til travlheden i høsten, og han kan da heller ikke sige sig fri for at have været impliceret i en arbejdsrelateret ulykke. I 1982 arbejdede Hans Gæmelke i Canada som landmand. Han havde kørt i mange timer og var rigtig træt, da han skulle flytte en maskine og glemte at den roterende snegl stadig var tændt.
”Jeg tænkte mig simpelthen ikke om. Det har i dag givet mig en deform tommelfinger, men heldigvis skete der ikke andet. Det er vigtigt at tænke sig godt om, selvom man er træt. Det er et spørgsmål om sekunder, før det hele kan ændre sig,” understreger Hans Gæmelke, som er glad for, at der fortsat kommer maskiner på markedet, som forsøger at sikre landmanden imod arbejdsulykker.

Hvis uheldet er ude

Det er vigtigt at have en forsikring, som både kan hjælpe landmanden, men også familien, hvis uheldet er ude. Som medlem af Djursland Landboforening er der økonomisk sikring at hente hos Landbrug og Fødevarer. Både LandmandsPension og Gruppelivsordningen indeholder forsikringer, der giver økonomisk hjælp i ulykkestilfælde. 

Publiceret 12 August 2017 11:30