Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Står dine ord om Letbanen til troende, Claus Wistoft?

Af Jakob Jakobsen, Ballevej 4, 8560 Kolind:

“Som nabo til den kommende letbane er jeg forundret over, hvordan politikere og distriktsråd med mere har stået med armene oppe uden reelt at vide, hvad det medførte.

Vi har længe nydt at både telefon og el-master er fjernet, men nu er naturen skæmmet, at stålmaster med cirka 50 meter afstand, de vil så blive monteret med køreledninger.

Som nabo vil min overkørsel blive sløjfet, og halvdelen af jorden ligger pludselig to kilometer borte.
Samtidig vil alle beboere og ejere af landbrug syd for Grenåbanen fra Ryomgård til Koed skulle omkring Koed for at komme på landvejen Ryomgård–Kolind.

For eksempel vil adressen Korupskovvej 5, der nu har en kilometer til Ryomgård, få syv kilometer.

De vil så få tildelt en ny grusvej på 400 meter, som de selv skal holde, og resten af vejen til Koed er en kommunal grusvej.

Får de så nogen erstatning? Nej ikke, hvis de har købt efter 2009, da letbaneprojektet blev annonceret.

Jeg har meget bedt om, at vores kommunale vej som krydser banen med et blinklys ved overgang, 79 bliver bibeholdt. Dette har NMT-udvalget henstillet til (et svagt ord) overfor BaneDanmark, som meddelte, at de stadig agtede at lukke overkørslen, efterfølgende tog NMT-udvalget dette til efterretning.

Jeg kan se, at Norddjurs Kommune andeledes har behandlet problemet og fået flere indrømmelser af BaneDanmark, men Syddjurs har ikke engang behandlet det i Byrådet, og det på trods af, at vores borgmester Claus Wistoft på distriktrådsmødet i Kolind overfor forsamlingen udtalte, at han ikke ville være med til at lukke kommunale overkørsler.

Så hr. Borgmester vi venter stadig på, at du lever op til din udtalelse på distriktsrådsmødet i Kolind. Vi skal jo snart til valg, så det er rart at vide, om der er lidt troværdighed?”

Publiceret 14 August 2017 15:23