Christian Fløjborg (forrest i billedet) var en stabil venstre wingback hos FC Djursland i sidste sæson, men onsdag aften er han med hos Grenaa IF, når holdet møder Aastrup/Hammelev. Foto: Lars Norman Thomsen

Christian Fløjborg (forrest i billedet) var en stabil venstre wingback hos FC Djursland i sidste sæson, men onsdag aften er han med hos Grenaa IF, når holdet møder Aastrup/Hammelev. Foto: Lars Norman Thomsen

Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen:

Arvefjender krydser klinger på HSM Arena

Onsdag aften får Grenaa IF og Aastrup/Hammelev et første fingerpeg om de to holds muligheder i Serie 2 i denne sæson

Af
Af Lars Norman Thomsen

Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen åbner ballet på Djursland med et lokalopgør mellem Grenaa IF og Aastrup/Hammelev.
Kampen spilles på HSM Arena klokken 19.
På forhånd er der lagt op til en jævnbyrdig affære mellem to hold, der kender hinanden særdeles godt.
Begge hold sluttede flot af før sommerferien i Serie 2, men det får nu ingen af de to trænere, Brian Engelund i Grenaa IF og Kim Busse i Aastrup/Hammelev, til at komme med bombastiske udmeldinger om mulighederne i efteråret.
Kim Busse har stået i spidsen for Aastrup/Hammelev i en årrække, og vanen tro har han måttet sige farvel til bærende spillere i pausen.
Andreas Bang, tidligere målmand hos FC Djursland, men alligevel Aastrup/Hammelevs bedste markspiller i sidste sæson, er flyttet til København, hvor han er kommet ind på Politiskolen.
Emil Møgelvang Lai Kristensen er flyttet til Aarhus og spiller nu hos DGL 2000 i Jyllandsserien.
Også Rick Jensen og trænersønnen Mathias 'Smoking Gun' Busse er væk. Sidstnævnte er taget på en længere udenlandsrejse.
"Vi får en svær sæson, for det er fire gode spillere, vi har mistet, og det svækker bredden betydeligt i vores trup," siger Kim Busse.
"I foråret vidste vi, at der ville komme forstærkninger til løbende, fordi folk kom hjem fra ferie eller en længere udenlandsrejse, men det bliver ikke tilfældet i efteråret. Det ved vi allerede nu."

Skader afgør meget

Hos Grenaa IF er Brian Engelund godt tilfreds med tingenes tilstand efter sommerferien, hvor spillerne har trænet godt. 
I flere omgange har Grenaa IF trænet med FC Djursland-truppen.
"Jeg ved selvfølgelig ikke på nuværende tidspunkt, hvor vi står, men vi er jo blevet nummer to flere sæsoner i streg, så jeg har en god mavefornemmelse, men vi skal længere frem i turneringen, før jeg vil sige noget, om vores muligheder," siger Brian Engelund.
Han har afgivet den teknisk dygtige midtbanespiller Kristian Alvarez Gertsen til FC Djursland-truppen, men ellers er truppen stort set intakt fra sidste sæson.
Dog er Jamil Faizi tilbage i Grenaa efter senest at have spillet i Ringkøbing. I en yngre udgave et kæmpestort talent som startede karrieren i Aastrup/Hammelev, før han skiftede til Brøndby og toppede ungdomstiden i U19 Ligaen.
"Vi har de to rutinerede, Sune Sørensen og Simon Sørensen, på skadeslisten i øjeblikket, og de bliver ikke klar til kampen mod Aastrup/Hammelev," afslører Engelund.
Han kan til gengæld glæde sig over, at Christian Fløjborg, i sidste sæson fast mand hos FC Djursland, og en anden ung spiller, Mauricio Held, kommer ned fra FC Djurslands-truppen for at spille med i lokalopgøret. 
 

Revanche til Grenaa IF

Da de to klubber mødtes før sommerferien på HSM Arena, vandt Aastrup/Hammelev med 3-0 efter en mærkelig kamp, hvor hjemmeholdet startede med at være totalt spildominerende for så efter pausen at miste grebet om kampen.
Selv om gæsterne har mistet fire stamspillere, så rummer truppen fortsat så mange spillere med rigeligt højt niveau til Serie 2, at Aastrup/Hammelev ikke bare falder helt sammen: Nicolai Jarsmer, Søren Sørensen, Jonathan Henig med flere.
Grenaa IF har også mange kvalitetsspillere med erfaring fra højere niveau.
"Vores sæson kommer til at afhænge meget af, om vi får skader, og om hvor mange spillere vi får ned fra FC Djursland-truppen fra kamp til kamp," siger Brian Engelund.
"Vores bredde er også truet, hvis vi får mange afbud og skader."
Kim Busse forventer et jævnbyrdigt lokalopgør, men tildeler alligevel Aastrup/Hammelev rollen som underdog.
"Grenaa har et pluds rent fysisk, fordi jeg tror, at de har trænet bedre og mere end os efter sommerferien, og det kan blive meget afgørende for kampens udfald," vurderer Busse. 
 

Store præmier på spil

'Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen' er navnet på den Serie 2-række, hvor holdene er: Grenaa, Aastrup-Hammelev, Vivild og Nørager fra Norddjurs Kommune, Hadsten fra Favrskov Kommune og Langå, Hornbæk, Randers Freja fra Randers Kommune.
Djurslands Bank stiller de deltagende hold følgende præmier i udsigt:
5.000 kr. til vinderen af ligaen
2.500 kr. til det hold med topscoreren
2.500 til det hold hvor turneringens profilspiller
Lokalavisen følger op med forskræp, reportager og kampreferater fra hovedparten af kampene.
Følg med løbende på norddjurs.lokalavisen.dk

Aastrup/Hammelev er nu helt ude af FC Djursland samarbejdet, som klubben ellers var med til at søsætte.

For et par år siden sagde klubben farvel til senior- og U19-samarbejdet.

Det skete, da klubbens bedste hold rykkede op i Serie 1 i juni 2016 samtidig med, at FC Djursland rykkede ned fra Jyllandsserien.

DBU Jylland gav Aastrup/Hammelev dispensation til at rykke op mod, at holdet forlod FC Djursland samarbejdet, fordi en moderklubs bedste hold og overbyningsholdets ditto ikke kunne være i pulje sammen.

Siden har Aastrup/Hammelev forsøgt at komme med igen, men det har en anden moderklub, Grenaa IF, sagt nej til.

I sommerpausen meddelte Aastrup/Hammelev så, at klubben også trak sig fra ungdomssamarbejdet i FC Djursland fra U17 og ned.

Publiceret 15 August 2017 00:30