To ungersvende i Nørager. Benjamin Kjemtrup (tv) er blevet opereret igen i sit dårlige knæ, mens Rasmus Knudsen nu er klar til at give den gas på førsteholdet. Foto: Lars Norman Thomsen

To ungersvende i Nørager. Benjamin Kjemtrup (tv) er blevet opereret igen i sit dårlige knæ, mens Rasmus Knudsen nu er klar til at give den gas på førsteholdet. Foto: Lars Norman Thomsen

Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen:

Nørager jagter en succesoplevelse fra start

Nedrykkerne fra Serie 1 spiller torsdag første turneringskamp mod Hornbæk, og det bliver med hjemvendte Michael Jensen i truppen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Michael Jensen er tilbage i Nørager. Den dygtige midtbanespiller har tilbragt syv måneder i Afghanistan som udstationeret MP'er.
"Michael kom hjem tirsdag, og han er med, når vi torsdag aften spiller første turneringskamp mod Hornbæk på Nørager Stadion," fortæller cheftræner i Nørager, Ole Kjær.
Nørager måtte lide den tort at rykke ud af Serie 1 i sidste sæson, så nu skal træner og spillere i fællesskab forsøge at få vendt bøtten og få bid i banen fra start.
"Det vil være rart for selvtilliden og hele stemningen, at vi hurtigst muligt kommer på tavlen," erkender Ole Kjær, der har forberedt holdet med tre træningskampe.
Auning (Serie 3) blev besejret 5-2, mens det blev til nederlag til Vivild (Serie 2) med 2-0 og FC Djursland (Jyllandsserien) med 6-0.
"I kampen mod FC Djursland stillede vi med et meget ungt hold, men trods det leverede vi nu en udmærket præstation i flere sekvenser af kampen," siger Ole Kjær.

Mark Thomassen til Spanien

Nøragers trup i efteråret får et lidt anderledes udseende sammenlignet med foråret.
Forsvarsspilleren Mark Thomassen er kun til rådighed i fire kampe, så flytter han til Spanien som et led i hans studier.
"Mark har været skadet, men han er klar til torsdag," siger Ole Kjær.
Også anfører Kasper 'Swotte' Sortkjær har været skadet i opstarten, men Ole Kjær vurderer, at han bliver klar til torsdagens kamp.
Benjamin Kjemtrup, der var tilbage på skånekost i foråret efter en knæoperation, har atter været under kniven, og han bliver tidligst klar i foråret 2018.
Heller ikke Christian Mørch bliver aktuel på spillepladsen lige med det samme. Han er kommet til skade ved et privat arrangement.
"Til gengæld er jeg glad for, at unge mennesker som Rasmus Bang og Rasmus Knudsen nu er klar til at spille kampe efter at have trænet med et stykke tid," siger Ole Kjær.
"To andre unge, Emil Ulstrup Sørensen og Alexander Maarup, har også trænet godt i opstartsfasen og har fået spilletid i træningskampene."
"Vi har forsøgt at tilføre spillere som Michael Jensen og Lasse Storvang fra Randers Frejas Danmarksseriehold, som Mads Fuglsang Pedersen kender fra sin tid i Randers, men uden held. De valgte i stedet FC Djursland," siger Ole Kjær.
 

Spændt på styrken i Serie 2

Ole Kjær er spændt på at fornemme, hvordan holdene i Serie 2 er rent styrkemæssigt.
"Jeg ser optimistisk på det, hvis vi har alle mand til rådighed, men ligesom andre hold er vi meget sårbare, hvis der kommer skader," siger Ole Kjær.
Han forventer, at bagkæden mod Hornbæk får følgende udseende:
Jesper Bredahl (mål), Glenn Hansen, Lasse Jensen, Mark Thomassen og Ole 'Post' Nielsen.
"På midtbanen afhænger meget af, om Kasper Sortkjær bliver klar. Jeg har med held benyttet Mads Fuglsang Pedersen som defensiv midtbanespiller i træningskampene. Hvis Sortkjær bliver klar til torsdag og med Michael Jensens tilbagekomst, har jeg mange muligheder på midtbanen," siger Ole Kjær.
Det kan gøre det aktuelt at rykke Michael Jensen frem som forreste spids og fastholde en midtbane med Kasper Sortkjær, Mads Fuglsang Pedersen og Kristoffer 'Bubber' Frandsen.
På kanterne starter Mathias Fisker og unge Alexander Maarup inde, mens bænken får besøg af tre af følgende fire: Rasmus Bang, Rasmus Knudsen, Steffen Klintø og Dan Elgaard til at starte med.
"Vi skal 3-4 kampe hen i turneringen, før vi reelt ved, hvor vi står. Vores sæson er meget afhængig af, at vi får succes i de første kampe," fastslår Ole Kjær, der har kontrakt med Nørager året ud.
Der er kickoff klokken 19 torsdag på Nørager Stadion.

Store præmier på spil

'Djurslands Bank og Lokalavisen Ligaen' er navnet på den Serie 2-række, hvor holdene er: Grenaa, Aastrup-Hammelev, Vivild og Nørager fra Norddjurs Kommune, Hadsten fra Favrskov Kommune og Langå, Hornbæk, Randers Freja fra Randers Kommune.

Djurslands Bank stiller de deltagende hold følgende præmier i udsigt:

5.000 kr. til vinderen af ligaen

2.500 kr. til det hold med topscoreren

2.500 til det hold hvor turneringens profilspiller

Lokalavisen følger op med forskræp, reportager og kampreferater fra hovedparten af kampene.

Følg med løbende på norddjurs.lokalavisen.dk

Publiceret 16 August 2017 10:22