Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat:

Amputeret infrastruktur

Af
Af Hanne Skovrup

Glatvedvej 42

8444 Balle

Kommunalvalgets lampe blinker forude, og alle kandidater vil slås for en plads i lyset. Alle vil have en god trafikal infrastruktur, og må finde forklaringer på hvorfor vi ikke allerede har det. De smider ansvaret over til en anden etat, styrelse, afdeling etcetera - kært barn har mange navne. Resultatet er midtbanespil uden målsøgning.
Bevares, politikerne har arbejdet ihærdigt på tværs af banen. Alt imens kvæstes den lokale infrastruktur flere steder. I store områder lukker busruter, hele tognettet lukket fra 2016 til 2018. Den nye letbane koster blandt andre landmænd kilometervis af omveje.
Har vi overhovedet politikere med hjerner, der kan gøre en forskel? Har vi nogle, der fortæller succeshistorier og gode resultater?
Kandidaterne tør ikke komme ud med noget upopulært, og alle venter bare til efter valget, og vælgerne står igen med aben. Det er rent skuespil.
At tro på en politiker er at tro på evig ungdom.
Hvor er det ærgerligt, for jeg tror på, at de valgte ønsker befolkningens bedste. Det bliver bare kvalt i kampen. Hvem sagde jantelov?
Tilbage til den lokale transport er jeg meget glad for FlexTrafik, men ved desværre hvem der har lavet denne fremragende ordning, og bussen Grenå Aarhus kører, tak.
Det offentlige skal, død og pine, være garant for at trafikken kan afvikles på et tilfredsstillende niveau og til rimelige priser i hele landet. Staten/kommunen har med andre ord pligt til at jonglere imellem de private udbydere af trafikløsninger til borgernes bedste, og ikke bare lukke og slukke ruterne, eller fjerne togpassager fordi de koster. Staten/kommunen må frem og redde borgerne og landbrugets basale transportmuligheder. Er det ikke det, vi har skattesystemet til? Eller går det hele til afdelingernes fratrædelsesbonuser, vin og midtbanespil?

Publiceret 18 August 2017 16:00